KOBNI SUDAR SA RENOOM, JOVANA PREMINULA NA LICU MESTA: Svedok ispričao stravične detalje nesreće kod Obrenovca u kojem je nastradala tinejdžerka (16)
Foto: Vladimir Šporčić, Printscreen Facebook

OSTAVILA ZA SOBOM SEDMOMESEČNU BEBU

KOBNI SUDAR SA RENOOM, JOVANA PREMINULA NA LICU MESTA: Svedok ispričao stravične detalje nesreće kod Obrenovca u kojem je nastradala tinejdžerka (16)

Crna Hronika -

Bol do neba… Jovana Aleksić (16) nastradala je, dok je njen rođeni brat Milutin Božović (22) teško povređen kad ih je, dok su bili na motoru, udario „reno klio“ u naselju Piroman.

Jovana Aleksić (16), majka sedmomesečne bebe, poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u obrenovačkom naselju Piroman preksinoć, kad je na nju i njenog brata Milutina Božovića (22), dok su bili na motoru, naleteo „reno klio“.

Svedok nesreće prepričao je za Kurir potresne scene koje su se u sredu uveče odvile u blizini benzinske pumpe.

foto: Printscreen Facebook

Nema povratka

- Sve sam video! Vozač „renoa“ je preticao motor, na kom su bili momak i ta devojka. Kad ih je obišao, vratio se u svoju traku i tada su se sudarili. Udarac je bio strahovit. Auto je prešao preko motora i nesrećne devojke, koja je sedela iza vozača motora. Prizor je bio strašan. Devojci nije bilo spasa - kaže očevidac i dodaje da smatra da je vozač „renoa“ kriv za nesreću.

Rade Božović, otac poginule Jovane i teško povređenog Milutina, u potresnoj ispovesti za Kurir kaže da ne može da veruje da je ovolika tragedija zadesila njegovu porodicu.

- Je l’ može neko da je vrati, ćerku tatinu? Ne može, znam, nema povratka! Ne znam šta da radim! Velika nesreća nas je zadesila! - kroz plač priča neutešni otac i nastavlja:

- Jovana se udala prošle godine, život je bio pred njom. Unuku ću gajiti kao što sam i Jovanu, to mi je slika, jedna jedina.

foto: Printskrin TV Mag

Preko pune linije

Rade ističe da su njegovi sin i ćerka kobne večeri bili u susednim selu, u poseti njegovoj drugoj ćerci.

- Bili su kod svoje sestre, a tragedija ih je zadesila na povratku kući. Jovana nikad nije volela motore. Ovo je bio prvi put da je sela na motor, nažalost, i poslednji. Nastradala je! - priča Rade dok se hvata za glavu.

On dodaje da je pre nesreće Jovana rekla bratu: „Ajde, provozaj me na motoru, želja mi je!“

- Milutin voli motore, uvek je voleo brzinu i adrenalin. Taj motor je jak za njega, ima 600 kubika i bio je malo neispravan - kaže Rade i dodaje da je pogledao i video-snimak sudara u kom je ostao bez ćerke.

foto: Printskrin TV Mag

- Sudar je bio direktan. Vozač automobila je skrenuo na punoj liniji i pokosio ih. Krivo mi je što vozač nije ni pitao kako su moja deca ili makar neko od njegovih da mi je izjavio saučešće - priča kroz suze neutešni otac.

On kaže i da ne može da prežali to što je njegova unuka ostala bez majke, koju praktično nije ni stigla da upozna.

- Jovana i njen suprug su za septembar zakazali krštenje njihove ćerkice. Sve je bilo spremno za slavlje, i muzika i šator, a sada, umesto toga, spremamo sahranu - plače otac.

Teške povrede

SAMO DA MI SIN POŽIVI!

Milutin Božović, vozač motora i Jovanin brat, posle nesreće je prevezen na VMA. Teško povređeni mladić nije životno ugrožen.

- Sin ima vodu u stomaku, bubrezi su mu otkazali. Ima i unutrašnje krvarenje i mnogo sitnih preloma, najviše na šakama. Samo neka on meni poživi - kaže otac Rade.

Ispraćaj

SAHRANA JOVANE U SUBOTU

foto: Vladimir Šporčić

Kako Kurir saznaje, tragično stradala Jovana biće sahranjena u subotu na lokalnom groblju. Nesrećnu devojku će članovi porodice, suprug i brojna rodbina, kao i prijatelji ispratiti na večni počinak u 12 časova. Inače, Jovana je iza sebe, osim ćerke i supruga, ostavila i petoro braće i sestara.

( Kurir.rs/Branka Travica/Foto: Printscreen Facebook, Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track