GOLMAN BRANIO JANKOVIĆA: Prevario me Đura advokat!
Foto: Vladimir Šporčić

Suđenje bivšem čelniku Čukarice

GOLMAN BRANIO JANKOVIĆA: Prevario me Đura advokat!

Crna Hronika -

Fudbaler Vladimir Stojković svedočio na suđenju bivšem zameniku predsednika opštine Čukarica, koji je optužen da mu je zajedno sa dvojicom saučesnika prodavao tuđu zemlju u Makišu

Fudbaler Vladimir Stojković ispričao je juče na suđenju bivšem zameniku predsednika opštine Čukarica Urošu Jankoviću da ga prilikom kupovine placeva na toj opštini nije prevario on, već Vladimir Đurković, koji mu se i lažno predstavio kao advokat.

Stojke svedočio pred sudom
Stojke svedočio pred sudomfoto: Vladimir Šporčić

Podsetimo, Janković, lažni advokat Vladimir Đurković i nekadašnji fudbalski trener Miroslav Stefanović optuženi su zbog malverzacija sa zemljištem na Čukarici. Oni su proslavljenom fudbaleru prodavali placeve u Makiškom polju, od kojih su neki već bili u privatnom vlasništvu. Prevara se razotkrila kada je golman posumnjao da su pojedini ugovori falsifikovani i da zapravo nije postao vlasnik svih placeva za koje je dao novac.

Izmanipulisan

- U ove tri godine dogodilo se mnogo toga, a ja sam razmislio i shvatio da je glavni krivac za sve što mi se desilo Đurković, a ne Uroš, kako sam ja u prvom momentu mislio. Đurković je manipulisao mnome, a i Urošem i Mikijem (Stefanovićem). Bio sam povređen i uvređen, Uroš mi je bio najozbiljniji od svih njih, a ja sam bio ljut. Sad želim da spavam mirno i da mi bude čista savest - rekao je na početku svedočenja Vladimir Stojković, oštećeni u ovom postupku.

Stojković je pojasnio da su poslovni planovi u vezi sa kupovinom spornog zemljišta na Makišu počeli kada se njemu javio poznanik Miroslav Stefanović Miki, fudbalski menadžer koga poznaje dugi niz godina.

Janković u sud stigao u društvu advokata
Janković u sud stigao u društvu advokatafoto: Vladimir Šporčić

- On me je povezao s Jankovićem, koji je bio zamenik predsednika opštine, počela je priča o tom zemljištu, da tu može da se zaradi novac. Sreli smo se u opštini, ali i u restoranu u blizini, pričali smo o poslu, o tome kako se Beograd širi, a Uroš je imao više informacija o svemu tome od nas. Đuru advokata sam upoznao posle nekoliko dana u "Ušću", pošto su mi rekli da ne vodim svog advokata, on je poznavao mnogo seljaka i nalazio je te ljude od kojih sam ja kupovao zemljište - kazao je Stojković.

Ne traži odštetu

Fudbaler je ispričao i da je pored spornih parcela, za koje su bili falsifikovani ugovori, prošao jednom sa Đurkovićem, ali da nikada nije pričao sa prodavcima, već je sve to radio Đura. Odgovarajući na pitanja advokata odbrane, on je potvrdio da ga Uroš Janković nije upoznao s prodavcima, nudio se da pomaže, niti je radio papirologiju, već je sve to bio Đurkovićev posao. Stojković nije istakao nikakav zahtev za odštetu od Jankovića, iako je u istrazi tražio novac, osim što je zahtevao da mu vrati 15.000 evra koje mu je ranije pozajmio.

Osuđeni Saučesnici sklopili sporazume

Da podsetimo, Janković, Đurković i Stefanović uhapšeni su 7. novembra 2016. u jednom beogradskom restoranu prilikom susreta sa Stojkovićem, koji im je, navodno, doneo 27.000 evra u jednoj koverti. Oni su se teretili da su Stojkovića prevarili prodajući mu tuđe placeve u Makiškom polju tokom 2015. i 2016. godine. Đurković i Stefanović su sklopili sporazume o priznanju krivice, koje je sud prihvatio i po kojima je Đurković osuđen na 19 meseci zatvora, a Stefanović na godinu dana kućnog zatvora.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track