Na suđenju Buhi svedoči policija

Nastavak 5. oktobra

Na suđenju Buhi svedoči policija

Crna Hronika -
Tereti se da je 3. februara 2011, posle kraće rasprave, prebio suprugu Ivanu Tulović

BEOGRAD - Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu, svedoku saradniku u procesima protiv "zemunskog klana" i ubistva premijera Zorana Đinđića, zbog prebijanja supruge Ivane Tulović nastavljeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a sledeći pretres zakazan je za 5. oktobar.

Sud je za oktobar odredio saslušanje dvojice policijaca koji su intervenisali u tom slučaju 3. februara 2011. godine, rekla je portparol suda Ivana Ramić.

Na današnjem suđenju, prema njenim rečima, saslušan je jedan svedok i veštak.

Optužnim predlogom tužilaštva Buha se tereti da je 3. februara 2011, posle kraće rasprave, prebio suprugu Ivanu Tulović, usled čega je ona zadobila lake telesne povrede.

Ona je slučaj prijavila policiji, ali je kasnije povukla krivičnu prijavu protiv supruga, dok je na početku suđenja u martu rekla da se ničega ne seća i da je konstatovane povrede zadobila jer je na nju pala tuš kabina.

Prvo osnovno tužilaštvo je procenilo da u Buhinom postupanju ima elemenata krivičnog dela nasilja u porodici za koje mu preti kazna do tri godine zatvora.

Krajem oktobra prošle godine isto tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Buhe, jer je 2010. vozilom usmrtio pešaka koji je u alkoholisanom stanju prelazio autoput na neosvetljenom delu, u neposrednoj blizini pasarele za pešake.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track