Najnovije vesti

NI NAKON ŠTO JE DRAGOSLAV JOVANOVIĆ PREMINUO OD POSLEDICA SAMORANJAVANJA, NIKO NE PROGOVARA O STRAVIČNIM UBISTVIMA KOJE JE POČINIO: Šubarina devojka i dalje u šoku, meštani ćute - strahuju od Surčinaca
Foto: Vlada Sporčić, Printskrin Instagram, Privatna Arhiva

šubara je bio trgovac polovnim automobilima

NI NAKON ŠTO JE DRAGOSLAV JOVANOVIĆ PREMINUO OD POSLEDICA SAMORANJAVANJA, NIKO NE PROGOVARA O STRAVIČNIM UBISTVIMA KOJE JE POČINIO: Šubarina devojka i dalje u šoku, meštani ćute - strahuju od Surčinaca

Crna Hronika

Neđa Šubara zvani Šubi (42), čije je telo pronađeno u septičkoj jami sa telima njegove majke i tetke, bio je trgovac polovnim automobilima, a o pojedinostima iz njegovog života ni njegova devojka ni brat nisu želeli da razgovaraju.

Da je reč o "mutnom tipu" potvrdili su i u Dobanovcima, gde je jedno vreme živeo, a zatim pobegao od stanodavca ostavivši dug za struju.

Stravičan zločin otkriven je 16. juna kada je policija pronašla tri beživotna tela u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, koji pripada Ljubomiru Jovanoviću zvanom Stakleni, ocu Dragoslava Jovanovića koji je osumnjičen za trostruko ubistvo. To su bila tela Neđe Šubare (42), njegove majke i tetke.

foto: Vlada Sporčić

Šubarina devojka Magdalena, koja je i dalje u stanju šoka, nije mogla da govori

"Ne mogu da razgovaram, razumite me. Nisam u stanju", rekla je plačnim glasom izabranica ubijenog Šubare.

Njegov brat od tetke, Danijel iz Dobanovaca, takođe nije želeo da komentariše stravičan zločin. Ljubazno je zamolio da ga niko ne uznemirava, ne želeći da otkriva detalje njihovog privatnog života.

Prema rečima meštana Dobanovaca, Danijel i ubijeni Šubara nisu bili u preterano bliskim odnosima. Ljudi pričaju da su Šubaru viđali tek ponekad, ali da niko sa njim nije bio preterano blizak upravo zbog poslova kojim se bavio.

foto: Vlada Sporčić

"Znam ko je čovek iz viđenja, na "ćao, ćao", ali nisam bio blizak sa njim. Znam da je muljao nešto oko automobila, znam i da nije imao dan radnog staža, a da je stalno menjao neka skupa kola. Ni njegov brat koji živi ovde u našem komšiluku nije bio blizak sa njim, valjda zbog tih njegovih poslova. Čuo sam i da neće da ide kod njega na sahranu, ali ko zna, svašta selo priča", rekao  je jedan od retkih koji je uopšte želeo da komentariše stravičan zločin.

Strah i bojazan od porodice Dragoslava Jovanovića, čiji je otac nekada bio žestoki "surčinac", oseća se i u ovom selu. Znajući sa kim je Šubara imao posla, meštani su bili vrlo suzdržani od komentara.

foto: Vlada Sporčić

Klupko jezivih činjenica počelo je da se odmotava tog 16. juna. Pronađena su tela članova porodice čiji je nestanak rođak prijavio 10. juna. Tela su bila u fazi raspadanja, a oko vrata dve žene kanapom je bilo privezan po jedan betonski blok, kako tela ne bi isplivala iz jame.

Ispostavilo se da je Dragoslav Jovanović, mladić koji je izvršio samoubistvo nakon što je teško ranio svoju suprugu u novobeogradskim blokovima, sa još trojicom drugara brutalno mučio i zlostavljao tročlanu porodicu zbog novčanog duga.

Naime, navodno je Jovanović Šubari dao stan u zamenu za "mercedes" i keš, a kako Šubara duže vreme nije isplaćivao novac, Jovanović se odlučio na ovako jeziv čin.

foto: Vladimir Šporčić

U međuvremenu, policija je privela tri mladića za koje se sumnja da su te noći pomagali Jovanoviću. Uhapšeni su Lazar D. (22), Miloš S. (31) i Nikola Č. (20). Jedan od njih prekjuče je doveden u kuću Šubare kako bi se napravila rekonstrukcija događaja.

Dragoslav Jovanović je, na dan kada je rođak prijavio da je tročlana porodica nestala, pucao u svoju suprugu naočigled njihovog deteta. Dragoslav i supruga Teodora bili su u procesu razvoda jer je Dragoslav bio nasilan prema njoj, zbog čega je jedno vreme imao i zabranu prilaska.

(Kurir.rs/Blic/J.A.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...