U BEOGRADU UHAPŠEN VIŠESTRUKI POVRATNIK: Makro trgovao bombama i kokainom?
Foto: Privatna arhiva

AKCIJA MUP

U BEOGRADU UHAPŠEN VIŠESTRUKI POVRATNIK: Makro trgovao bombama i kokainom?

Crna Hronika -

Dimče Kimov (43), koji je prekjuče uhapšen u velikoj policijskoj akciji i kod koga je navodno pronađeno više od kilograma eksploziva, ali i kokain, poznat je odranije policiji zbog više krivičnih dela, među kojima su i trgovina ljudima, drogom, kao i organizovanje prostitucije.

Kimov je tokom poslednje dve decenije stekao pozamašan dosije, u kom su upisana hapšenja i višegodišnje osude na zatvorske kazne.

x 20 godina je Kimov u kriminalnim vodama x 10 puta je osuđivan zbog različitih dela x 4 godine je robijao zbog organizovanja prostitucije

Nakon poslednjeg hapšenja policija proverava da li je, zbog velike količine eksploziva koja je pronađena u njegovom posedu, povezan s kriminalnim grupama.

- Ispituje se da li je prodavao kriminalcima i plaćenim ubicama eksploziv. Takođe se proveravaju sumnje da li je eksploziv držao za sopstvene potrebe, odnosno da li je on nameravao da ga iskoristi za krivično delo - kaže izvor i podseća da su inspektori prilikom hapšenja u stanu Kimova pronašli i 50 grama kokaina, vagicu za merenje, 2.250 evra, dva pištolja i jedan revolver.

- Sa njim je uhapšena i J. Ž. (26), kod koje je nađen paketić s kokainom - podseća izvor.

Boža Spasić, bivši operativac DB, potvrdio je za Kurir da je količina zaplenjenog eksploziva vredna opsežne istrage. - Dovoljno je samo 200 grama eksploziva da bi se digao u vazduh jedan automobil. Ova količina bi bila dovoljna da unakazi neki tržni centar - kaže Spasić i dodaje:

- Činjenica da je kod nekoga pronađena ovolika količina eksploziva i kapsule za detonaciju govori o tome da on ili trguje njima, ili ga koristi za pravljenje bombi. Dovoljno je da se te dve stvari sastave i da se priključe sa uređajem kojim će ih aktivirati, a to je najčešće telefon. Ovaj eksploziv sigurno vredi nekoliko desetina hiljada evra - naveo je Spasić

Prema njegovim rečima ovo hapšenje je zaista veliki uspeh za policiju jer ko zna koliko bi ljudi stradalo od ovoliko eksploziva.

Rani radovi Podvodili devojku u Italiji Dimče Kimov bio je osuđen na četiri godine zatvora jer je zajedno sa ostalim članovima takozvane pančevačke grupe vrbovao devojku M. T. za prostituciju. Članovi grupe iskoristili su loše materijalno stanje devojke, obećavajući joj u Italiji mesečnu zaradu između 3.000 i 4.000 evra. Oni su je prvo držali zatvorenu u kući u Pančevu, pa u Beogradu, zatim su je prebacili u Hrvatsku, gde su joj dali falsifikovane dokumente, a onda brodom iz Splita u Ankonu i na kraju u Trevizo. Devojka navodno nije bila jedina žrtva "pančevačke grupe", čiji su im članovi uzimali sav novac koji bi zaradile prostituisanjem.

(Kurir.rs/J. R. - I. M./foto: privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track