PLJAČKAŠA VEKA ODAO OVAJ POTEZ U MENJAČNICI! U zatvoru je dobio čak 20 ponuda za brak, a sad je ponovo uhapšen!
Foto: LE PROGRES.FR

ŠOK

PLJAČKAŠA VEKA ODAO OVAJ POTEZ U MENJAČNICI! U zatvoru je dobio čak 20 ponuda za brak, a sad je ponovo uhapšen!

Crna Hronika -

Toni Musulin (48), državljanin Francuske srpskohrvatskog porekla, koji se "proslavio" krađom 11,6 miliona evra u Lionu 2009, ponovo je uhapšen u Londonu kad je pokušao da promeni 50.000 evra za funte.

Musulin je pre deset godina izveo spektakularnu krađu novca iz kombija za transport i dobio je nadimak "pljačkaš veka".

Godinu dana kasnije osuđen je na pet godina i po odsluženju kazne o njemu se ništa nije znalo.

- Musulin je u utorak došao u menjačnicu i doneo 50.000 evra koje je želeo da razmeni, a pre toga je već razmenio 4.500 evra. Rekao je da će se vratiti sa još 84.000 evra, što je privuklo pažnju. Zaposleni u menjačnici obavestili su policiju i on je uhapšen. Međutim, posle dva dana je pušten - pišu francuski mediji.

Kako navode, Musulin je ogromnu svotu novca koju je imao kod sebe opravdao prodajom "ferarija".

Francuski istražitelji sumnjaju da je novac, koji je Musulin pokušao da razmeni u Londonu, zapravo deo ukradenih miliona iz Liona.

- Policija je posle krađe pronašla devet miliona, ali 2,6 miliona je nedostajalo. Ta suma nikad nije pronađena - kažu izvori i dodaju da je on po izlasku iz zatvora često motorom putovao za Srbiju.

- Ne isključuje se ni mogućnost da je kradljivac 2,6 miliona evra sklonio u Srbiji ili uložio u neki biznis u svojoj domovini. Naime, Tonijev otac je Hrvat, a majka mu je Srpkinja - pišu francuski mediji.

Zanimljivo je da je njegova popularnost dosegla te granice da su mnogi nosili majice sa njegovim likom, reperi su ga spominjali u pesmama, snimljen je film po njegovoj priči, a tokom boravka iza rešetaka dobio je čak dvadesetak ponuda za brak.

(Kurir/J.I. Foto: LE PROGRES.FR)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track