Najnovije vesti

DRAMA U PATRIJARŠIJI: Bivši crkvenjak uzeo taoce, pretio pištoljem i tražio 200.000 evra, policija ga brzo savladala
Foto: Nebojša Mandić

pronađen pištolj sa sedam metaka

DRAMA U PATRIJARŠIJI: Bivši crkvenjak uzeo taoce, pretio pištoljem i tražio 200.000 evra, policija ga brzo savladala

Crna Hronika

U zgradi Patrijaršije SPC u Beogradu bivši crkvenjak B. L. (42) oteo je dvojicu radnika i pod pretnjom pištoljem tražio od Crkve da mu isplati 200.000 evra.

On je danas ušao u kancelariju na prvom spratu, gde je za taoce uzeo dva radnika i zahtevao isplatu novca na ime svojih zasluga u odbrani Srbije, potvrđeno za Kurir.

Kako nezvanično saznajemo sve se dešavalo ispred kabineta patrijarha Irineja, koji nije bio u kabinetu, ali je bio u zgradi. U Patrijaršiju su brzo stigli pripadnici Specijalnih policijskih jedinica i nakon pola sata pregovora, uspeli su da savladaju bivšeg crkvenjaka kod kojeg je nađen pištolj marke „bereta“ sa sedam metaka.

Patrijarh Irinej ekskluzivno za Kurir rekao je da nije bilo nimalo prijatno kada je bivši crkvenjak upao u zgradu Patrijaršije i zatražio 200.000 evra.

"Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i uradila svoj posao. Bitno je da se sve dobro završilo", rekao je prvi čovek SPC za Kurir.

Bivši crkvenjak pištoljem pretio je službenicima u odeljenju finansija, kada su stigli specijalci.

"Odjednom je uletela policija, nastao je haos, ali su ga srećom sprečili da upotrebi pištolj koji je nosio.

Radnici su nepovređeni oslobođeni, a proverama je utvrđeno da B. L. nema dozvolu za oružje.

Njaemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je MUP.

(Kurir.rs/ FOTO: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...