KRAJ SUĐENJA MONAHU SAVI U SLUČAJU TATON Tužilac traži zatvor za bivšeg navijača Dejana Puzigaću, odbrana oslobađanje

viši sud u beogradu

KRAJ SUĐENJA MONAHU SAVI U SLUČAJU TATON Tužilac traži zatvor za bivšeg navijača Dejana Puzigaću, odbrana oslobađanje

Crna Hronika -

Ponovljeno suđenje nekadašnjem vođi navijača Partizana Dejanu Puzigaći (38), koji je optužen da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona, završeno je juče u beogradskom Višem sudu, a nova presuda će biti izrečena 16. jula.

Njegovi branioci juče su tokom izlaganja završnih reči zatražili od suda da izrekne oslobađajuću presudu i ukine pritvor u kome se nalazi od aprila 2016.

foto: Profimedia

- Prvostepeni sud u ponovljenom postupku nije sproveo sve što je naložio Apelacioni sud, koji je prethodnu presudu ukinuo. Takođe, odbrana smatra da je Puzigaći povređeno pravo tokom suđenja u prostorijama Centralnog zatvora. Osim što je javnost bila onemogućena da prisustvuje, jedna pretres je držan u isto vreme kada je Apelacioni sud razmatrao našu žalbu na produženje pritvora - smatra Puzigaćin advokatski tim, sa Vladanom

Vukčevićem na čelu.

Puzigaća, koji se tokom bekstva zamonašio na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, rekao je samo da se pridružuje rečima svojih branilaca. Njegov otac Žarko zatražio je od suda dozvolu da i sam nešto kaže u vezi sa postupkom, ali mu sudija Olivera Pajić to nije dozvolila.

Puzigaći su u sudnici podršku pružili i majka i sestra, kao i nekoliko prijatelja.

(Kurir.rs/I. M.Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track