ZLATAN KRSTIĆ NA IVICI SMRTI U ZATVORU U PRIŠTINI: Optužen za navodni ratni zločin, njegov advokat traži hitan lekarski pregled zbog teškog zdravstvenog stanja
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

ponovo mu produžen pritvor

ZLATAN KRSTIĆ NA IVICI SMRTI U ZATVORU U PRIŠTINI: Optužen za navodni ratni zločin, njegov advokat traži hitan lekarski pregled zbog teškog zdravstvenog stanja

Crna Hronika -

PRIŠTINA - Posebno veće za ratne zločine Osnovnog suda u Prištini produžilo je danas za još dva meseca pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, a njegov branilac je sudu podneo zahtev da ga hitno pregleda lekarski konzilijum u Prištini, jer smatra da mu je ugroženo zdravstveno stanje.

Krstić je sredinom aprila uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, zbog sumnje da je 1999. godine počinio ratne zločine na Kosovu i Metohiji, u selu Donje Nerodimlje u opštini Uroševac.

Njegov advokat Dean Vasić rekao je za RTS da ga u ovom trenutku ne brinu same sumnje koje tužilaštvo ima protiv Krstića, već njegovo ugroženo zdravstveno stanje.

"On je pritvoren neposredno nakon što je mu je obavljeno nekoliko teških hirurških zahvata. U početku je njegovo zdravlje bilo stabilno, ali sada oseća probleme sa bubrezima i živim ranama koje su mu se otvorile na nogama, a čije zarastanje usporava dijabetes", rekao je Vasić.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Advokat je napomenuo da je predao zahtev sudiji za prethodni postupak Arbenu Hotiju kojim traži da osumnjičenog pregleda lekaraski konzilijum u Prištini, kako bi se ustanovilo trenutno stanje Krstićevog zdravlja.

"Od suda očekujem da hitno reaguje", naglasio je Vasić.

Protiv Krstića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovniđtva Specijalno tužilaštvo za ratne zločine Kosova tereti Krsića da je kao pripadnik jugoslovenske policije učestvovao u ubistvu četvoro civila i proterivanju 19 članova porodice Nuha iz Nerodimlja kod Uroševca.

Ovo je prvi predmet koji će biti procesuiran pred Posebnim odeljenjem suda u Prištini specijalizovanog za postupanje u predmetima ratnih zločima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track