Majku tukao mesecima: Sin ubica starici lupao glavu o krevet
Foto: Jelena Rafailović

HOROR

Majku tukao mesecima: Sin ubica starici lupao glavu o krevet

Crna Hronika -

Nemanja Milić (54), koji je uhapšen zbog sumnje da je u nedelju, u iznajmljenoj kući u Volginoj ulici na Zvezdari, ubio majku Stanojku (83), nesrećnu staricu tukao je mesecima.

Kako saznajemo, na osnovu prvih rezultata istrage, istražitelji sumnjaju da je nesrećna žena, koja je sina izdržavala od svoje penzije, batine od njega trpela od marta.

Bila teško pokretna

- Starica je bila teško pokretna i kako se sumnja, od marta prošle godine do 7. jula, kada je preminula, dobijala je batine od sina. Kobnog dana ona je ležala u krevetu kada je sin počeo da je udara po glavi i telu. Majku, koja nije mogla da se brani, potom je uhvatio za kosu i glavu joj udarao o drvenu ivicu kreveta i ormara u sklopu njega - otkriva izvor detalje brutalnog ubistva za koje se sumnjiči sin pokojne.

Mesto zločina... Kuća na Zvezdari
Mesto zločina... Kuća na Zvezdarifoto: Marina Lopičić

Stanojka Milić, kako dodaje, preminula je u krevetu, od teških povreda koje joj je sin zadao.

- Lisice na ruke stavljene su mu u nedelju, pošto je obdukcijom otkriveno da žena ima brojne povrede po glavi i telu - dodaje on i objašnjava da je posle otkrivanja stravičnog zločina na Zvezdari sin pokušao da se izvuče, tvrdeći da se starica okliznula u kupatilu, pala i sama se povredila.

Preti mu robija

On je juče, kako saznajemo, priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Beogradu zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, za koje mu preti kazna od 40 godina zatvora, ali nije želeo da se izjašnjava, već je kratko rekao da zbog "lošeg psihičkog stanja nije u mogućnosti da iznese odbranu".

Branilac Sledi ispitivanje ličnosti

Branilac osumnjičenog, advokat Nikola Matić iz kancelarije "Govedarica", potvrdio je za Kurir da Milić zbog teškog psihičkog stanja nije iznosio odbranu. - Imajući u vidu da istraga tek predstoji, ne mogu da iznosim detalje. Sledi prikupljanje dokaza i utvrđivanje svih okolnosti krivičnog dela, kao i ispitivanje ličnosti okrivljenog. Kod ovakvih slučajeva pre svega treba sprovesti psihijatrijsko veštačenje, kojim se utvrđuje da li je u vreme izvršenja mogao da upravlja svojim postupcima - kaže Nikola Matić.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track