Najnovije vesti

ČUME NESTAO NAKON IZLASKA IZ ZATVORA: Sačekala ga Ivanina tetka da pospremi kuću i pozdravi se s njim, a sada niko ne zna gde je
Foto: I. M., Dado Đilas

odležao četiri godine i osam meseci

ČUME NESTAO NAKON IZLASKA IZ ZATVORA: Sačekala ga Ivanina tetka da pospremi kuću i pozdravi se s njim, a sada niko ne zna gde je

Crna Hronika

Ljubiša Buha Čume, najvažniji svedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, nakon izlaska sa četvorogodišnje robije kao da je u zemlju propao.

 

"Očekivali smo da će već prvog dana biti gužva ispred njegove kuće, ali skoro da niko nije došao, nismo znali ni da li je on tu. Mislim da je dolazila samo Ivanina tetka, da malo pospremi i da se pozdravi sa bivšim zetom, sa kojim je ostala u dobrim odnosima i posle njihovog razvoda", rekla je komšinica iz Surčina, koja nije želela da se predstavi.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Čume se smestio u roditeljskoj kući upravo da bi izbegao neželjene posete i vreme proveo sa decom.

 

Buha je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici posle izdržane kazne od četiri godine i osam meseci. Bio je osuđen zbog više krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istrage, a na 14 meseci i zbog vređanja tužioca.

 

 

Njegovi advokati su u međuvremenu podneli krivičnu prijavu protiv Ivane Buhe, koja je bila ključni svedok u procesu protiv njega. Tu krivičnu prijavu zbog lažnog svedočenja tužilaštvo je prihvatilo i u toku je sudski postupak pred Prvim osnovnim sudom. Ivana juče nije želela da komentariše ni pomenuti sudski spor niti izlazak na slobodu njenog bivšeg supruga.

 

(Kurir.rs/Republika)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...