UKLETI AUTOBUS SA LINIJE 78: Zimus osakatio Deu, juče umalo ubio bebu na Dedinju!
Foto: Nemanja Nikolić, screenshot

EKSPLOZIJA U GRADSKOM PREVOZU

UKLETI AUTOBUS SA LINIJE 78: Zimus osakatio Deu, juče umalo ubio bebu na Dedinju!

Crna Hronika -

Užas: Šest meseci nakon nesreće u kojoj je voditeljka Pinka umalo ostala bez ruke, vozilo istog prevoznika i sa iste linije 78 juče povredilo šestoro putnika

Putnici B. S. (58), D. R. (60), Lj. L. (63), Z. D. (46), I. M. (35) i D. L. (77), kao i jedna dvomesečna beba povređeni su juče oko 11 sati u „Banbusovom“ autobusu koji saobraća na liniji 78 kada je tokom vožnje iznad vrata eksplodirala boca za vazduh.

Nesreća se dogodila u Ulici neznanog junaka kod broja 6 na Dedinju, samo dvesta metara dalje od mesta na kom je 7. februara autobus na istoj liniji udario voditeljku TV Pink Deu Đurđević i umalo joj otkinuo ruku.

Kako Kurir saznaje, boca koja je eksplodirala nalazila se iznad srednjih vrata.

- Boca koja je pukla pala je starijoj putnici na glavu i teško je povredila. Hitna pomoć je nju, zajedno s još četvoro putnika, prebacila u Urgentni centar. U blizini same eksplozije sedela je majka s dvomesečnom bebom, i one su po dolasku Hitne pomoći prevezene na Kliniku za ORL kako bi se proverilo da li je bebi oštećen sluh - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On dodaje da se sumnja da je do eksplozije došlo zbog kvara na ventilu boce za vazduh.

- Od siline detonacije puklo je staklo, a otpao je i deo krova - rekao je izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Očevici nesreće ispričali su za Kurir da je prizor bio jeziv.

- Grunulo je kao da je bomba pala u autobus. Vozač je ubrzo stao, a ja sam u trenutku pomislio da smo svi razneti - ispričao je jedan od putnika iz autobusa koji je srećom prošao nepovređen.

On kaže da su u pomoć prvi pritekli zaposleni u obližnjoj apoteci.

Prevoznik „Banbus“ tvrdi

AUTOBUS SERVISIRAN

Privatni prevoznik „Banbus“, koji je vlasnik i ovog autobusa, potvrdio je da je došlo do incidenta zbog eksplozije na ventilu boce za vazduh.

- Ventil je umesto udesno, odleteo ulevo, udario i razbio staklo. Staklo je nakon toga pocepalo takozvani tunel na autobusu. Vozilo je tek izašlo iz garancije i redovno je servisirano, a proizvođač je „Mercedes“ - rekli su za Kurir u ovoj kompaniji.

foto: Nemanja Nikolić

Preživela pakao autobus joj ruku iščupao iz ramena

PUKOM SREĆOM IZBEGLA SMRT

Građani koji su se juče okupili na mestu nesreće i sami su primetili užasnu sličnost s nesrećom koju i dalje ne mogu da zaborave.

- Još nismo zaboravili na mladu voditeljku koja je na oko 200 metara odavde imala jezivu povredu. Opet se užasna stvar dogodila sa „sedamdeset osmicom“, dođe mi da više nikad ne kročim u taj autobus - kaže jedan od stanovnika Dedinja.

Podsetimo, nesreća u kojoj je povređena Dea Đurđević dogodila se samo dvesta metara dalje od mesta na kom je juče povređeno šestoro putnika. Autobus je tada u ranim jutarnjim satima proklizao na nizbrdici Ulice Ljutice Bogdana i udario u voditeljku koja je stajala na trotoaru sa ženom s kojom je prethodno imala lakši sudar. Autobus je Dei levu ruku iščupao iz ramena, ali su lekari nakon brojnih operacija uspeli da je prišiju. Istraga ove nesreće i dalje je u toku, a vozač autobusa se na saslušanju u tužilaštvu branio tvrdnjama da se na kolovozu stvorio led zbog havarije na vodovodnoj cevi.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Kurir

Ne propustite

U SREDU POKLON STARS UZ KURIR: Luna Đogani: Sve o skidanju sa lekova i odnosu sa Markom!

Hit intervju Kurir Starsa: Luna Đogani: Rado bih pevala s Kijom i Slobom! Plus: Sve o skidanju s lekova, zašto sa Markom ne priča o bivšima, i sve o duetu sa JK!

Totalni obrt posle optužbi: Albanski biznismen oktriva: Ceca je poželjna u našoj zemlji! Šokantna rijaliti veza: Mili smuvao Avu!

foto: Promo

Kurir.rs/ J. Rafailović - J. Ivić Foto: Nemanja Nikolić/screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track