SELO OPLANIĆ ZAVIJENO U CRNO, MEŠTANI NE PAMTE VEĆU TRAGEDIJU: Vuk i Naum (8) bili veseli dečaci, osmeh nisu skidali sa lica... Majka Slavica ZANEMELA OD BOLA
Foto: Printscreen Facebook

rodbina, prijatelji dolaze da izjave saučešće

SELO OPLANIĆ ZAVIJENO U CRNO, MEŠTANI NE PAMTE VEĆU TRAGEDIJU: Vuk i Naum (8) bili veseli dečaci, osmeh nisu skidali sa lica... Majka Slavica ZANEMELA OD BOLA

Crna Hronika -

U porodičnoj kući Aksentijevića u selu OplAnić, gde su sa majkom Slavicom živeli nastradali blizanci Naum i Vuk (8) dolaze meštani, rodbina i prijatelji da izjave saučešće.

Iz kuće se s vremena na vreme čuju lelek i kuknjava, majka Slavica ne može ni da govori. Učiteljica koju smo zatekli skrhana je od bola, a komšije plaču.

"Bili su veseli dečaci. Išli su tuda drumom u školu koja je tu blizu, svakome se javljali. Osmeh nisu skidali sa lica. Ovakva tragedija se pamti", rekao nam je jedan od komšija.

Kako navode komšoje ne pamti se veća tragedija u Šumadiji u poslednjih 25 godina.

Poginulim blizancima opelo će biti služeno u utorak u kući porodice u Oplaniću.

foto: Printscreen/Facebook

Potresan status na društvenim mrežama ostavili su i članovi KUD-a iz Oplanića gde su blizanci igrali folklor.

"Sa velikom tugom i bolom, obaveštavamo sve prijatelje da je naš KUD ostao bez dva divna dečaka. Blizanci, Naum i Vuk Pešić (8) juče su izgubili život u saobraćajnoj nesreći na autoputu, kada su krenuli na letovanje. Ovim putem, KUD "Gornja Gruža" upućuje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima. Opelo našim anđelima biće služeno u utorak 6. avgusta u kući porodice u Oplaniću", kaže se u saopštenju na društvenim mrežama.

Podsetimo, kobnog dana, 3. avgusta, oko 10 sati, život je izgubilo troje Pešića iz Kragujevca - Aleksandar (42), njegova majka Stanica (75) i jedan sin (8), dok je drugi sin (8), blizanac preminulog dečaka, bio teško povređen. Nažalost, posle 24 sata borbe za život i on je izdahnuo u beogradskoj bolnici.

Pešići su pre dva dana svojim „sitroenom“ krenuli na odmor na Srebrno jezero. Tamo nikada nisu stigli, jer ih je 500 metara od isključenja za Požarevac otpozadi, automobilom „folksvagen šaran“, udario Adem Smail (49), finski državljanin albanskog porekla.

" Aleksandar je razveden. Dečaci - Vuk i Naum, koji već tri-četiri godine žive sa majkom Slavicom, došli su kod oca kako bi zajedno proveli raspust. Otac i baka su ih poveli na put da se malo brčkaju u jezeru i odmore, ali eto, sada su svi mrtvi", ispričao je ranije komšija.

(Kurir.rs/D. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja