KOBNA PROMENA PLANA! MILOŠ U POSLEDNJEM TRENUTKU ODLUČIO DA KRENE RANIJE! Hteo da iznenadi devojku Anđelu, pa zajedno poginuli na praznik!
Foto: Printscreen/ focus.de

JEZIVO

KOBNA PROMENA PLANA! MILOŠ U POSLEDNJEM TRENUTKU ODLUČIO DA KRENE RANIJE! Hteo da iznenadi devojku Anđelu, pa zajedno poginuli na praznik!

Crna Hronika -

Anđela Mančić (19), njen dečko Miloš Stanojković (20) i ujak Zoran Disić (41) nastradali su, dok su Anđelini brat Darko i otac Mile teško povređeni kada su se "fordom" zakucali u saobraćajni znak, pa u "golf"

Anđela Mančić (19) iz sela Brza kod Leskovca, njen dečko Miloš Stanojković (20) iz Padinske Skele kod Beograda i ujak Zoran Disić (41) iz sela Kopriva kod Leskovca poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se desila 4. avgusta, na praznik Blaga Marija, u Nemačkoj.

foto: Printscreen/ focus.de

U istoj nesreći teško je povređen Anđelin brat Darko (14), kao i otac Mile. Tragedija se desila u oblasti Bavarija, na putu ka Rotenburgu, kada je "ford" kojim je upravljao Mile Mančić udario u znak "stop", odbio se i udario u "golf", koji ih je odbacio na "pežo". Miloš Stanojković i Zoran Disić nastradali su na mestu, dok je Anđela umrla u bolnici.

foto: Zorana Jevtić

Baka neutešna

Marija Stanojković, baka poginulog Miloša, kaže za Kurir da je njen unuk trebalo da ide za Nemačku tek 7. avgusta, ali je odlučio da ode ranije i iznenadi devojku Anđelu.

- Ne možete da zamislite kakvo je on dete bio. Poslušan, vredan, pažljiv. Sudbina pusta. Devojka mu je otišla za Nemačku 25. juna kod roditelja i brata. Hteo je da bude s njom. Nije mogao da izdrži do avgusta, pa je otišao 31. jula. Njeni su znali da će doći ranije, ali Anđela nije. Stvarno se iznenadila kad ga je videla - priča uplakana Marija i nastavlja:

- Kobnog dana bio je praznik Blaga Marija i išli su u Rotenburg, hteli su malo da izađu i obiđu grad. Trebalo je i njena majka Ivana da krene, ali nije bilo mesta u kolima.

Brat očajan BIO JE SREĆAN

Milošev brat Mihajlo kaže da se s bratom poslednji put čuo nekoliko dana pre nesreće. - Ništa nije ukazivalo na ovo što nas čeka. Bio je srećan i bilo mu je lepo tamo s devojkom i njenima - priča boreći se sa suzama Mihajlo, koji je godinu dana mlađi od Miloša.

foto: Privatna Arhiva

Ona objašnjava da su se čuli sa Anđelinom majkom. - Anđelin brat je u komi. Reaguje samo na majčin glas. Mile je u svesnom stanju, ali je pod lekovima - kaže baka.

foto: Privatna Arhiva

Umesto svadbe, sahrana

Ona objašnjava da je Miloš završio medicinsku školu, da je stažirao u bolnici "Narodni front" i da je položio državni ispit. - Trebalo je 1. septembra da počne da radi. Imao je planove za budućnost. Hteo je da sa Anđelom radi u Nemačkoj. Kad sam mu rekla da ne bih volela da bude tako daleko, smirivao me je i govorio da ne brinem. "Sve ću ja tebi da kupim, bako, imaću više para tamo", govorio je - plače Marija i dodaje da su Miloš i Anđela bili godinu i po zajedno.

- Ona je s mlađim unukom Mihajlom završila srednju školu, isto medicinsku. Počeli su da uče nemački. Uvek je govorio: "Ja ću, bako, da idem u Nemačku. Anđela je tamo, tamo su njeni, pomoći će nam." Umesto da im spremamo svadbu, mi spremamo sahranu - priča neutešna baka, koja je unuka odgajila od kilo mesa.

foto: Privatna Arhiva

Porodica Mančić slomljena VIŠE IH NEMA

Porodica Anđelinog oca Mileta iz sela Brza kod Leskovca takođe je u očajnom stanju i ne mogu da veruju šta su doživeli. - Tužno, tragedija kakvu nismo mogli ni da zamislimo - priča Milka Stamenković, Anđelina tetka, sestra bliznakinja njenog oca Mileta. Ona objašnjava da ni oni ne znaju detalje. - Znamo da je Miloš otišao ranije da iznenadi Anđelu, uspeo je u tome. Bila je srećna, svi su bili srećni, a sad njih dvoje više nema - priča Milka.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović, Dragan Marinković/foto: Zorana Jeftić, privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track