ČOPOR BESNIH PASA ME UNAKAZIO! Beograđanin zadobio teške telesne povrede! Prvi me je napao, OSTALI SU ME KIDALI jedan po jedan!
Foto: Privatna Arhiva

užas u železniku

ČOPOR BESNIH PASA ME UNAKAZIO! Beograđanin zadobio teške telesne povrede! Prvi me je napao, OSTALI SU ME KIDALI jedan po jedan!

Crna Hronika -

Velimir Koviljanić (66) iz Železnika jedva je izvukao živu glavu kada ga je u Vodovodskoj ulici napalo nekoliko lutalica i izujedalo ga po telu

Velimir Koviljanić (66) iz beogradskog naselja Železnik teško je povređen kada ga je u Vodovodskoj ulici napao i izujedao čopor pasa lutalica.

Koviljanić je za Kurir ispričao da se napad razjarenih životinja dogodio u ponedeljak ujutru oko 8.30 i da je jedva izvukao živu glavu.

povređen
povređenfoto: privatna arhiva

- Došao sam s posla, pošto radim kao obezbeđenje, i odlučio da prošetam jedan krug oko razdelne stanice, što i inače činim. Kada sam izašao u Vodovodsku ulicu, primetio sam četiri psa. Jednom od njih, koji je bio mali rastom, išla je pena na usta. Pošto se mnogo bojim lutalica, zaobišao sam ih i nastavio šetnju - kaže Koviljanić i dodaje da je uspeo da ode svega 10 metara, kada je osetio prvi ujed.

Spasao ga vozač

- Imao sam utisak da me je nešto uštinulo za nogu. Kada sam se okrenuo, ogroman pas mi je skočio na stomak i ujeo me. Treći me je u istom momentu uhvatio za desnu ruku, a četvrti je pokušavao da me ujede za levu nogu. Nekako sam ga šutnuo i odbacio nekoliko metara. Spasao me je čovek koji je, na svu sreću, u tom trenutku naišao kolima. Video je da me kerovi ujedaju i da ne mogu sam da se odbranim, pa je počeo da svira - kaže naš sagovornik i nastavlja:

Rane od ujeda... Stradali mu  ruka i stomak
Rane od ujeda... Stradali mu ruka i stomakfoto: privatna arhiva

- Da nije bilo tog čoveka, psi bi me nasmrt izujedali. Srećom, uplašio ih je sirenom, pa su pobegli. Kasnije sam primetio da su u travi bila još tri kučeta. Velimir navodi da je odmah otišao u Dom zdravlja u Žarkovu, gde su mu previli povrede i uputili ga na Infektivnu kliniku.

izujedali ga psi
izujedali ga psifoto: privatna arhiva

- Sa infektivnog su me prebacili u Urgentni centar kod hirurga i ortopeda. Ortoped je čak morao da mi proširi ranu na domalom prstu kako bi sve očistio. Stavili su mi gips na desnu ruku da bi sprečili infekciju i previjen sam. U bolnici su i fotografisali moje povrede, a ceo slučaj sam prijavio policiji - ističe naš sagovornik.

Nije prvi put

Kako kaže, odlučio je da tuži grad jer je veoma uplašen.

- Mislim da ovo nije prvi napad tih lutalica u Železniku. U tom naselju ima mnogo napuštenih pasa. Kao da ih svi koji ne znaju šta će s tim životinjama donose i ostavljaju ovde. Ovaj kraj je postao čuven po lutalicama. Nažalost, umalo da stradam ni kriv ni dužan - zaključio je vidno uznemiren Koviljanić.

Povrede

- ujedi po rukama - ujedi po nogama - ujedi po stomaku

Zavod za veterinu PSI IDU U KARANTIN

Iz Zavoda za veterinu saznajemo da njihova služba u slučajevima napada lutalica izlazi na teren po dobijenom obaveštenju, uklanja psa i stavlja ga u karantin. - Informacije dolaze od samih građana i to je brži put, kako bismo što pre uklonili psa, a imamo i saradnju sa Klinikom za infektivne bolesti, koja nas obaveštava o napadima i šalje izveštaj. Napadnuti građani izlaze na teren sa našom ekipom i prepoznaju psa - rečeno nam je u Zavodu.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/ Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track