MOTIV LIKVIDACIJE U JABUKOVCU NIJE NOVAC, NEGO LIČNA OSVETA?! Jedan detalj iz banke otkrio zbog čega su ubijeni Kazimirovići! KLUPKO SE ODMOTAVA
Foto: Suzana Božinović

MISTERIJA ČETVOROSTRUKOG UBISTVA

MOTIV LIKVIDACIJE U JABUKOVCU NIJE NOVAC, NEGO LIČNA OSVETA?! Jedan detalj iz banke otkrio zbog čega su ubijeni Kazimirovići! KLUPKO SE ODMOTAVA

Crna Hronika -

Policija i dalje traga za četvorostrukim ubicama iz Jabukovca, a motiv zločina ni sedam dana kasnije nije poznat.

Raja Kazimirović (72), koji je prošle nedelje ubijen u Jabukovcu kada su nepoznati egzekutori usmrtili i njegovu majku, sestru i sestričinu, već duže vreme nije podizao novac iz banke, što ukazuje da motiv likvidacije možda nije novac, kako se u početku verovalo.

- Kazimirović je važio za imućnog čoveka u selu. Imao je stoku i dobro zarađivao. Istraga je, međutim, pokazala da već duže vreme nije podizao novac iz banke, što ukazuje da su živeli od para koje su imali u kući. Ako su trošili novac iz kuće, pitanje je da li su kod sebe imali toliko para da neko krene u krvavi pohod i zbog "sitnog novca" ubije četvoro. Celu porodicu! A takva ubistva ukazuju na lični motiv, osvetu - navodi izvor blizak istrazi.

foto: Zorana Jevtić

Tela žrtava, Raje Kazimirovića, njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene kćerke Dragane Jozeljić (53) nađena su u petak pre podne na imanju Kazimirovića, na samom kraju Jabukovca. Prema dosadašnjim rezultatima istrage, ubijeni su najmanje dan pre nego što je prijatelj Dragiša Danilović iz susednog sela Vratna našao leševe.

Istražitelji su pokušali da rekonstruišu krvavi pohod za sada nepoznatih egzekutora, kojih je, kako se sumnja, bilo bar dvoje.

foto: Zorana Jevtić

Pretpostavka je da su prvo ubijene žene. Naime, ispred kuće, u blizini stepeništa, nađeno je telo Ljubinke Oprikić, kojoj je pucano u usta. Ispred trema nađena su tela Dragice Kazimirović i njene unuke Dragane Jozeljić.

Iako za sada nema potvrde, pretpostavlja se da u to vreme Raja Kazimirović na traktoru vraćao sa njive. Veruje se da je jedini muški član porodice video ubice i da je pokušao da okrene traktor i pobegne, ali da ga je jedan egzekutor sustigao i ispalio mu četiri hica u stomak i grudi, a zatim ga je "overio" još jednim metkom u glavu.

U žrtve je pucano iz dva pištolja. Iako je ispaljeno desetak metaka, nisu nađene čaure, egzekutori su ih pokupili.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track