PORODICA IZ PIROTA DOŽIVELA TRAGEDIJU U BUGARSKOJ: Zaspao za volanom pa ubio ženu i ćerku (16)?!
Foto: Printscreeen Facebook

NESREĆА

PORODICA IZ PIROTA DOŽIVELA TRAGEDIJU U BUGARSKOJ: Zaspao za volanom pa ubio ženu i ćerku (16)?!

Crna Hronika -

Svetlana (54) i Anđela Rančić (16) poginule su kada se "fijat panda" kojom je upravljao njihov suprug i otac Marjan (60) zakucala u autobus na auto-putu dok su putovali na more

Svetlana Rančić (54) i njena ćerka Anđela (16) iz Pirota su poginule, dok je njen suprug Marjan (60) teško povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak ujutru dogodila u blizini Blagoevgrada u Bugarskoj, kada se njihov "fijat panda" sudario sa autobusom dok su putovali na more u Grčku.

Stravi~no... Slupani  „fijat“ nakon  direktnog  sudara sa  autobusom
Stravi~no... Slupani „fijat“ nakon direktnog sudara sa autobusomfoto: Screenshot

Kako Kurir saznaje, nesreća se dogodila kada je "fijat" kojim je upravljao Marjan skrenuo u suprotnu traku i direktno se sudario s kamionom koji je prevozio radnike na lokalno gradilište. On je u teškom stanju prebačen u bolnicu "Sveta Ana" u Sofiji i nalazi se u komi.

Prelomi vrata

- Vozač autobusa je rekao da su se kola odjednom našla u njegovoj traci i zakucala u prednji deo. On je pokušao da skrene udesno, ali nije stigao. Na mesto nesreće brzo su došle lekarske ekipe, kao i vatrogasci, koji su 25 minuta sekli lim kako bi spasli vozača. Nažalost, majka i ćerka, koje su spavale u kolima, nisu spasene. Svetlana je umrla na mestu od preloma vrata, dok je devojčica preminula na putu do bolnice - navode mediji.

Anđela preminula na putu do bolnice
Anđela preminula na putu do bolnicefoto: Printscreeen Facebook

Policija je pokrenula istragu kako bi utvrdila uzrok nesreće.

- Sumnja se da je Marjan ili zaspao, ili mu je pozlilo tokom vožnje, s obzirom na to da se udes dogodio nedaleko od rodnog Pirota, iz kog su krenuli na more. Posle samo dva sata vožnje sudarili su se sa autobusom - kaže izvor našeg lista i dodaje da put preko Bugarske uglavnom koriste stanovnici ovog dela Srbije jer tako brže dođu do Grčke.

Blokada... Uvi|aj trajao satima
Blokada... Uvi|aj trajao satimafoto: Screenshot

Kako Kurir saznaje, nesrećna Svetlana bila je zaposlena na lokalnoj pirotskoj televiziji PI kanal.

Kolege u šoku

Urednik televizije Dragan Denčić kazao je za Kurir da detalji nesreće još uvek nisu poznati.

majka podlegla povredama na  mestu udesa
majka podlegla povredama na mestu udesafoto: Printscreeen Facebook

- Nezahvalno je komentarisati nešto što se sa sigurnošću ne zna, pa ćemo sačekati zvanični izveštaj. Svetlana je 20 godina, od osnivanja kanala, radila sa nama kao marketing saradnik i sekretarica. Bila je žena posvećena firmi i porodici. Nije fraza o njoj pričati sve najbolje, jer je zaista bila dobar čovek, neko s kim si mogao da se posvađaš i pomiriš, dvadeset godina smo sarađivali - kazao nam je kolega nastradale Svetlane.

Samo reči hvale

Meštani Pirota kažu da Rančići nemaju bližu familiju.

- Svetlana je pre dve godine ostala bez sestre, otac joj je preminuo, a majka živi u selu. Marjanova majka je takođe u godinama, a bližih rođaka nemaju. Strašna ih je tragedija zadesila. Svi ih u Pirotu znaju kao fine i dobre ljude, veoma vredne. Marjan je radio u privatnoj firmi koja se bavi građevinskim materijalom - kažu Piroćanci sa kojima je Kurir razgovarao.

foto: Screenshot

Pružiće podršku MINISTARSTVO OBAVEŠTENO O NESREĆI

Kako nezvanično saznajemo, Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) i Ambasada Srbije u Bugarskoj obavešteni su o nesreći koja je zadesila porodicu Rančić. - Oni se redovno raspituju o zdravstvenom stanju Marjana Rančića i spremni su da pruže pomoć. Još uvek se ne zna kada će tela Svetlane i Anđele biti prebačena u Srbiju, pošto obdukcija nije gotova, ali će ambasada pomoći i oko toga - kazao je naš dobro obavešten izvor.

Sličan slučaj

TRAGEDIJA PORODICE MAKŠA

Miloš (13) i Ištvan Makša (40) iz Vrbasa poginuli su u junu 2017. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u okolini Sofije kada se njihova "honda" sudarila sa BMW u kome su bili bugarski državljani. U "hondi" su u trenutku nesreće bila još dva člana porodice Makša, majka i brat, ali su oni srećom preživeli nesreću. Supružnici Makša imali su i trećeg sina, koji nije pošao s njima na kobno putovanje, već je ostao u rodnom Vrbasu.

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Fejsbuk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track