ČLAN KIMIJEVE GRUPE IZREŠETAN PO NOGAMA NA DORĆOLU: Neraščišćeni računi i sukobi navijačkih grupa motiv napada
Kontroverzni vođa Grobara... Miloš Radisavljević, Foto: Kurir Arhiva

OPOMENA

ČLAN KIMIJEVE GRUPE IZREŠETAN PO NOGAMA NA DORĆOLU: Neraščišćeni računi i sukobi navijačkih grupa motiv napada

Crna Hronika -

Vojislav Kaličanin (34), koji je preksinoć ranjen u sačekuši u Ulici Mike Alasa, odranije poznat policiji kao pripadnik Partizanove navijačke grupe koju predvodi Miloš Radisavljević

Vojislav Kaličanin (34) ranjen je u Ulici Mike Alasa na Dorćolu u noći između nedelje i ponedeljka, kada je na njega pucala zasad nepoznata osoba, za kojom policija intenzivno traga.

Kako Kurir saznaje, napadač je u Kaličanina ispalio više metaka, ali ga je u noge pogodio sa tri. Po dolasku Hitne pomoći on je bio svestan i komunikativan, a u Urgentnom centru konstatovane su mu prostrelne rane natkolenice i potkolenice.

Opomena

- Kaličanin je označen kao pripadnik navijačke grupe Partizana koju predvodi Miloš Radisavljević Kimi. Sudeći po tome gde je i kako ranjen, sumnja se da je u pitanju bila opomena. Napadač je nakon pucnjave odmah pobegao i za njim policija traga. Ranjeni po svemu sudeći nije želeo da sarađuje s policijom, te nije naveo ni jedno ime i prezime koje bi moglo da se poveže sa eventualnim napadačem. Proverava se da li su neraščišćeni računi i sukobi navijačkih grupa motiv ovog napada - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

Policija je odmah zaplenila i snimke okolnih sigurnosnih kamera. - Očekujemo da će kamere pomoći inspektorima da otkriju ko stoji iza napada. Pored toga, nađene su i čaure. Ispituju se poslovi ranjenog u poslednje vreme, ali i telefonski razgovori, kako bi se proverilo da li je u Ulicu Mike Alasa možda došao po nečijem pozivu - rekao je izvor Kurira.

Poznat policiji

Mediji su ranije izveštavali da je Kaličanin bio je osumnjičen za pokušaj ubistva 2008, kada je bio ranjen Nikola Kačarević (33) iz Malog Mokrog Luga. Pucnjava se dogodila takođe oko ponoći ispred jednog kafića u Ulici Strahinjića Bana. Kačareviću su tada dvojica nepoznatih napadača pucala u grudi i kuk, a potom pobegla. Pored toga, Kaličanin je navodno poznat policiji i po nasilničkom ponašanju i iznudama.

transparent namenjen novinarki B92 Brankici Stanković.
transparent namenjen novinarki B92 Brankici Stanković.foto: Printscreen

Ko je Kimi

OSUĐIVAN ZBOG PRETNJI NOVINARKI

Miloš Radisavljević Kimi, s kojim se Kaličanin dovodi u vezu, bio je osuđen na 16 meseci zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Naime, Radisavljević je vodio navijanje na utakmici Partizan - Šahtjor kada su navijači pevali "Otrovna si kao zmija, proći ćeš ko Ćuruvija". Skandaloznu pesmu pevala je grupa navijača na južnoj tribini Partizanovog stadiona, dobacujući se gumenom lutkom koja je predstavljala autorku "Insajdera". Posle incidenta na stadionu Radisavljević je nekoliko meseci bio u bekstvu, posle čega je uhapšen, a nakon izricanja prvostepene presude pušten je da se brani sa slobode. Nakon ukidanja presude u julu 2011. godine, ponovo mu se gubi trag do hapšenja u Makedoniji 21. februara 2012. Iste večeri je deportovan i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto: Kurir Arhiva / Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja