KALINIĆ ODBIO DA ODA NARUČIOCA UBISTVA BUDVANINA! Meta bio Delić a ubio Pejovića: Ovo ti je pozdrav iz Beograda!
Foto: YouTube prtscr / RTV

BRANI SE ĆUTANJEM

KALINIĆ ODBIO DA ODA NARUČIOCA UBISTVA BUDVANINA! Meta bio Delić a ubio Pejovića: Ovo ti je pozdrav iz Beograda!

Crna Hronika -

Pripadnik „zemunskog klana“ Sretko Kalinić, koji trenutno izdržava kaznu u Zabeli, ponovo je odbio da saopšti ko je naručio ubistvo Budvanina Ivana Delića 11. avgusta 2008. godine, kada je greškom ubijen Nikšićanin Goran Pejović.

Predstavnici crnogorskog tužilaštva su u nekoliko navrata putem zamolnice pokušali da dobiju odgovore od Kalinića, ali on nije želeo da odgovora na pitanja. Ni pokušaj srpskih tužilaca nije urodio plodom pa je ovo pitanje i dalje bez odgovora, piše Dan.

Nesporno je dokazano da je Kalinić ispalio smrtonosne hice u nesrećnog mladića, koji je nastradao ni kriv ni dužan. Međutim, ime naručioca policiji nije poznato.

Iz tužilaštva je Danu saopšteno da je, po zamolnici upućenoj nadležnim pravosudnim organima Republike Srbije, u dva navrata obavljeno saslušanje Kalinića na okolnosti izvršenja krivičnog dela u prisustvu tužioca ovog tužilaštva i da je on oba puta koristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da policijsko-tužilačke aktivnosti ukazuju na sumnju da je Kalinić 11. avgusta 2008. godine, oko 17.40, peške došao do terase ugostiteljskog objekta „Palma“ u Budvi, gde je za jednim od stolova sedio Goran Pejović u društvu sa V.G., V.I. i V.M. On je, kako se sumnja, prišao njihovom stolu i iz pištolja nepoznate marke, kalibra 9 mm, u pravcu Pejovića ispalio 11 projektila, pri čemu je mladić zadobio povrede od kojih je odmah preminuo. Tom prilikom su teške telesne povrede zadobili V.G. i V.I.

Policija je utvrdila da je meta bio Budvanin Ivan Delić, koji je sedeo u neposrednoj blizini.

Ubica je prišao Pejoviću i kazao mu: „Ovo ti je pozdrav iz Beograda”.

Nakon DNK analize i veštačenja drugih tragova, utvrđeno je da je Kalinić učestvovao u ovom ubistvu. Sumnja se da je imao i pomagače, ali oni do danas nisu identifikovani i uhapšeni.

Sretko Kalinić je jedan od učesnika u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića.Osuđen za ubistva, otmice i terorizam

Kalinić je 18. januara 2008, osuđen na 40 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvima, otmicama i terorističkim djelima.

Posle sedam godina u bekstvu, Kalinić je 8. juna 2010. godine ranjen u Zagrebu, kada je na njega pucao Miloš Simović, takođe pripadnik „zemunskog klana”. Kod Kalinića su tada nađena dva hrvatska pasoša sa falsifikovanim identitetima, ali se osobi koja ga je našla nakon pucnjave predstavio pravim imenom.

Ubrzo je bio prevezen u zagrebačku bolnicu „Sestre milosrdnice” s dva metka u grudima, ali nije odmah uhapšen jer u Hrvatskoj nije bio tražena osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track