Najnovije vesti

SAHRANJEN MARJAN IZ PIROTA ČIJE SU ĆERKA I ŽENA NASTRADALE U STRAVIČNOJ NESREĆI U BUGARSKOJ Rodbina neutešna: Tri groba za sedam dana, kuća je zatvorena! TUGA
Foto: Printscreen Facebook

TRAGEDIJA

SAHRANJEN MARJAN IZ PIROTA ČIJE SU ĆERKA I ŽENA NASTRADALE U STRAVIČNOJ NESREĆI U BUGARSKOJ Rodbina neutešna: Tri groba za sedam dana, kuća je zatvorena! TUGA

Crna Hronika

Kraj još svežih humki supruge Svetlane (54) i kćerke Anđele (16), na novom pazarskom groblju u Pirotu, u četvrtak je sahranjen Marjan Rančić (60), koji je bio za volanom porodičnog "fiata panda", koji se, 16. avgusta na magistrali kod bugarskog mesta Kočerinovo, na putu za odmor u Grčkoj, sudario sa autobusom bugarskih tablica.

Tom prilikom Marjanova supruga Svetlana poginula je na licu mesta, dok je njihova kćerka Anđelija, srednjoškolka, od povreda izdahnula na putu ka bolnici i Blagojevgradu. Majka i kćerka, sahranjene su tačno pre sedam dana, a Marjan se od trenutka sudara, borio za život do pre tri dana , a zatim je i on izdahnuo u Sofiji, tačnije i univerzitetskoj klinici "Sveta Ana".

Od Marjana oprostili su se mnogobrojni prijatelji, rodbina i mnogi još ne veruju da je takva tragedija zadesila porodicu Rančić. Mnogima u tužnoj povorci suze su grunule niz lice, kada se nadomak svežih grobova iz usta Marjanove majke Dafine prolomilo: "Anđela, Ceco evo ide vam i Maki. Bože primi me, šta sam ti zgrešila. Tri groba za sedam dana. Kuća mi je zatvorena!"

- Ni u najluđim snovima i u najcrnjim pretpostavkama nisam mogao da zamislim da će se ovo dogoditi ovako čestitoj i uglednoj porodici. Sa Makijem smo još od zabavišta zajedno, preko osnovne škole i kasnije sve do četvrtka kada se spremao da u petak 16. avgusta krene na more. Još ne mogu da poverujem da više nećemo raditi i piti kafu zajedno - kaže Veroljub Đurić.

Deset dana nakon sudara sa radničkim autobusom, Marjana su bugarski lekari u Sofiji držali u veštački izazvanoj komi, zbog mnogobrojnih operacija. U jednom trenutku su iz Sofije počele da pristižu ohrabrujuće vesti, ali samo za kratko. Posle svih zahvata, pre tri dana je stigla vest da je i on ipak preminuo. Zbog pomenute kome, pretpostavlja se da nije ni znao za smrt kćerke i supruge.

Saobraćajka koja je uništila porodicu Rančić, dogodila se kada je njihova "panda", na magistralnom putu iz za zada neutvrđenih razloga skrenula na suprotnu stranu i sudarila se sa autobusom. Sudar se desio oko 8 ujutro, svega par sati nakon što su iz Pirota, krenuli na more u Grčku. Malo ko u Pirotu može da se seti slične porodične tragedije.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...