ODREĐEN PRITVOR OSMORICI HULIGANA KOJI SU NAPALI ZVEZDAŠE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Evo kako su se spremali za divljanje i sačekušu, policija našla palice koje su koristili
Foto: Printscreen

napravili haos

ODREĐEN PRITVOR OSMORICI HULIGANA KOJI SU NAPALI ZVEZDAŠE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Evo kako su se spremali za divljanje i sačekušu, policija našla palice koje su koristili

Crna Hronika -

Osnovni sud u Obrenovcu odredio je pritor osmorici huligana okrivljenih za nasilničko ponašanje koje se odigralo prošle nedelje na auto-putu “Miloš Veliki”.

Podsetimo, maskirani napadači su u noći između 27. i 28. avgusta izleteli na auto-put "Miloš Veliki" kod Mislođina u Obrenovcu, zaustavili saobraćaj i naoružani palicama, bakljama i staklenim flašama lupali vozila pri čemu je lakše povređeno troje ljudi. Policija je uhapsila T. S. (20), N. P. (25), K. Z. (20), M. Z. (18), N. Đ. (25), J. S. (22), F. R. (24), F. G. (25) i S. V. (25). Kako saznajemo, napadači su pripadici navijačke grupe “Grobari Obrenovac”, a na ovoj lokaciji napravili su sačekušu navijačima iz suparničke grupe nakon utakmice “Crvena Zvezda” - “Jang Bojs” koja je odigrana tog dana na Marakani.

foto: Printscreen

- Prijava je podneta protiv 16 lica, od kojih je dvoje maloletno i postupak protiv njih ne vodi Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu. Pronađeno je devetoro okrivljenih i njima je od strane tužilaštva određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati, dok su ostali u bekstvu. Okrivljeni su izneli svoje odbrane u tužilaštvu, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor u odnosu na svu devetoricu - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Obrenovcu.

Iz tužilaštva dodaju da je sud u odnosu na osmoricu okrivljenih odredio pritvor do 30 dana, dok je u odnosu na M.Z. (18) sud izrekao zabranu prilaženja, sastajanje i komunikaciju sa drugim okrivljenima i oštećenima u ovom postupku. Iz tužilaštva dodaju da će na to uložiti žalbu, odnosno da se i njemu odredi pritvor.

Okrivljenima se na teret stavlja krivično delo nasilničko ponašanje u grupi, za koje im po Krivičnom zakoniku preti od šest meseci do pet godina zatvora.

- Njima se na teret stavlja da su po prethodnom dogovoru i u grupi organizovali napad na navijače koji su se vraćali sa utakmice “Crvena Zvezda” - “Jang Bojs”. Oni su prethodno oformili grupu na društvenoj mreži “Viber” gde su dogovorili taj napad - dodaju u tužilaštvu.

Pronađeno je nekoliko dokaza, a prema nezvaničnim informacijama, policija je pronašla palice koje su korišćene u napadu.

Kada je policija te večeri izašla na teren zatekla je dva razlupana vozila i četvoricu mladića od kojih su trojica povređena u incidentu.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track