KURIR NA LICU MESTA ISPRED  SUDA U KATANIĆEVOJ: Suđenje optuženom Igoru Stamenkoviću (42) za KRAĐU TESTOVA za malu maturu tek počelo, a već odloženo! (FOTO)
Foto: Ana Paunković

viši sud u beogradu Počelo suđenje

KURIR NA LICU MESTA ISPRED SUDA U KATANIĆEVOJ: Suđenje optuženom Igoru Stamenkoviću (42) za KRAĐU TESTOVA za malu maturu tek počelo, a već odloženo! (FOTO)

Crna Hronika -

Suđenje je odloženo odmah po početku jer su optuženi Stamenković i njegov branilac tek danas dobili optužnicu

U Višem sudu u Beogradu danas je otpočelo suđenje Igoru Stamenkoviću (42), radniku štamparije Politika A.D. koji je optužen da je 18. juna ukrao testove iz matematike, nakon čega su oni pušteni u javnost.

Optuženi Stamenković danas nije iznosio odbranu, jer je njegov branilac prethodno obavestio sud da obojica nisu dobila optužni predmet. Zbog toga su tražili da se pretres odloži kako bi pripremili iznošenje odbrane.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Sudija Aleksandar Trešnjev prihvatio je njihov predlog i obojici im uručio optužni predlog.

Stamenković je samo kratko upoznat sa svojim pravima, a potom mu je suđenje odložio za 22. oktobar kada bi trebalo da iznese svoju odbranu.

Podsetimo, Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

foto: Ana Paunković

Policija je tada nakon hapšenja saopštila da se Stamenković sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Sumnja se da je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako je ranije navela policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugova i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije "vajber", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

foto: Ana Paunković

Krađa i činjenica da su testovi iz matematike bili "provaljeni" doveli su do odlaganja polaganja testa iz matematike za dva dana.

(Kurir.rs/Ivan Milićević/Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track