OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU BLAŽA ĐUROVIĆA TVRDE: Filip Korać nema veze sa ubistvom!
Na poternici... Filip Korać, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ODBRANA

OPTUŽENI ZA LIKVIDACIJU BLAŽA ĐUROVIĆA TVRDE: Filip Korać nema veze sa ubistvom!

Crna Hronika -

Nemanja Ivanov zatražio je reč pred sudom i kazao da ne razume zbog čega se Korać pominje kao podstrekač. On je dodao da će se boriti protiv laži

Nemanja Ivanov i Darko Vesković, koji su optuženi da su učestvovali u ubistvu Blaža Đurovića (39) 10. marta prošle godine na Dušanovcu, izjavili su juče pred Višim sudom u Beogradu da Filip Korać, za kojim je raspisana poternica zbog podstrekavanja na to ubistvo, nema nikakve veze s tim krivičnim delom.

- Nemam nikakve veze sa ovim krivičnim delom, niti imam saznanja o njemu. U novinama se pojavljuju tekstovi u kojima piše da se ime Filipa Koraća pojavljuje u ovom predmetu, kao podstrekača, i da je navodno nabavio kola za izvršenje. Još jednom želim da vas zamolim da nas zaštitite, njihove laži štete ne samo njemu nego i meni. Filip Korać nema nikakve veze sa ovim, on nije optužen u ovom predmetu - obratio se Ivanov sudskom veću i dodao:

foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Izigravanje pravde

- Neko hoće da izigra pravdu. Sa advokatom ću se boriti protiv njihovih laži, sve dok ih ne raskrinkamo - završio je svoje izlaganje Ivanov.

Posle njega, za reč se javio i drugi optuženi, Darko Vesković.

- Nemam veze sa ovim, niko me nije podstrekao, pa ni Filip Korać - rekao je i drugi optuženi, koji se kao i Ivanov sam javio za reč i zatražio da se obrati sudu.

Zatvor SUĐENJE IZA REŠETAKA

Suđenje Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću iz bezbednosnih razloga održava se u sudnici u Centralnom zatvoru u Beogradu. Na početku suđenja obojica su negirala navode optužnice, a Vesković je tokom izjašnjavanja o krivici rekao i da strahuje za bezbednost svoje porodice, jer im prete pripadnici grupe ubijenog Đurovića. - Pod velikim sam pritiskom od početka slučaja jer mi se na teret stavlja da sam visokopozicionirani član neke terorističko-kriminalne grupe koja stoji iza velikog broja krivičnih dela. Spominju me kao nekog svedoka-saradnika, mojoj porodici prete pripadnici klana Blaža Đurovića. Policija ih je obavestila da im je ugrožena bezbednost i ponuđena im je zaštita - rekao je Vesković tada.

foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, poternica za Filipom Koraćem, navodno desnom rukom Luke Bojovića, raspisana je u januaru ove godine i to zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Blaža Đurovića. Prema rečima branioca Filipa Koraća, istraga protiv njegovog klijenta još uvek je u toku i vodi se odvojeno od suđenja Ivanovu i Veskoviću.

- Čekaju se nalazi DNK veštačenja tragova iz automobila koji je korišćen u ubistvu, kao i s lica mesta. Naredba je data krajem jula i veštačenje već predugo traje, s obzirom na to da DNK Filipa Koraća već postoji u bazi podataka - kaže za Kurir Koraćev branilac Krsto Bobot.

Neće priznati

On tvrdi i da u istrazi koja se vodi ne postoji nijedan dokaz koji tereti njegovog klijenta.

- Za tužilaštvo bi jedan jedini dokaz moglo, izgleda, da bude njegovo priznanje, što nije moguće da će se dogoditi, jer Filip Korać, za kojim je na osnovu ove istrage koja je pokrenuta raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor, tvrdi da nema veze s tim - kaže Krsto Bobot.

(Kurir.rs/J. Spasić/foto Aleksandar Jovanović Cile,Dragana Udovičić, Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track