Najnovije vesti

SRPSKI KRIMINALCI TRESU MALTU! BALKANSKA BANDA PRAVI HAOS NA OSTRVU!  Policija na mukama, narko-kuvar nije jedini Srbin koji im zadaje muke!
Foto: Profimedia

haotično

SRPSKI KRIMINALCI TRESU MALTU! BALKANSKA BANDA PRAVI HAOS NA OSTRVU! Policija na mukama, narko-kuvar nije jedini Srbin koji im zadaje muke!

Crna Hronika

Dvojica Srba koji su u subotu uveče uhapšeni na Malti nakon što ih je policija zatekla kako se drogiraju u jednom lokalu, samo je još jedno u nizu hapšenja naših državljana u proteklih nekoliko meseci na tom ostrvu. Da Srbi zadaju muke tamošnjoj policiji pokazuje i sve veći broj potraga i istraga pokrenutih upravo zbog naših ljudi koji tamo žive i, po svemu sudeći, bave se mutnim poslovima.

Dva Srbina starosti 41 i 37 godina, uhapšeni su u subotu uveče u toaletu jednog lokala u Marsaskali kada je odeljenje za narkotike policije Malte izvršilo raciju. Njih dvojica su uhvaćeni na delu, dok su konzumirali narkotike.

Pas tamošnje policije otkrio je odmah zatim i veću količinu droge, oko 47 grama belog praha za koji se sumnja da je kokain i oko 55 grama marihuane, smolu kanabisa kao i vagicu za precizno merenje.

Daljim pregledom stana koji 54-godišnji vlasnik lokala koristi, pronađena je i veća količina novca koji je zajedno sa drogom oduzet. Kako je saopštila malteška policija, istraga je u toku a uhapšeni će u pritvoru ostati do njenog okončanja.

Podsećanja radi, pre samo nekoliko dana na Malti je uhapšen Marko Aćimović (40), kuvar iz Srbije, sa još trojicom Maltežana. Policija je ovu tročlanu bandu rasturila nakon praćenja, kada je ustanovljeno da se bave dilovanjem.

Najpre su uhapšeni Džozef Borg (47) i Džejson Mikalef (24), a zatim je policija upala u Aćimovićev stan gde ga je zatekla kako pokušava da se reši oko dva kilograma marihuane bacajući je u WC šolju.

Pregledom kanalizacionog sistema policija je izvukla svu bačenu drogu, a Aćimović je uhapšen. Kod njih je ukupno zaplenjeno sedam kilograma marihuane i manja količina kokaina spremna za uličnu prodaju.

Crnogorski mediji su kasnije preneli da je istraga i dalje u toku, te da malteška policija sada traga za Milošem Markovićem iz Podgorice, koji je sa uhapšenim Aćimovićem zajedno radio u ugostiteljskom lokalu na poziciji konobara. Policija sumnja da je Podgoričanin zajedno sa Srbinom rasturao kokain na ostrvu.

Krajem avgusta na godinu dana zatvora osuđen je Srbin Miloš Cvetković. On je uhapšen u jednoj teretani nakon što je policija utvrdila da Boris Čarnić, kako se predstavljao, ne postoji, kao i to da su neistine tvrdnje da je srpski ratni veteran i bivši pripadnik francuske Legije stranaca.

Prilikom hapšenja se policajcima požalio da želi da vidi lekara nakon čega su ga odveli u bolnicu Mater Dei na Malti, ali je Cvetković odatle pobegao. Ubrzo je usledilo njegovo ponovno hapšenje, prilikom kojeg je povredio policijskog inspektora.

Cvetković je osuđen na godinu dana zatvora, a moraće da plati kaznu u iznosu od 5.000 evra, dok će ga sudski troškovi koštati 730 evra.

Pijan pucao, pa se lažno predstavio

Još jedan Srbin završio je iza rešetaka krajem jula nakon što su građani prijavili da pijani muškarac nasumično puca na plaži Svetog Pavla na Malti. Kada je policija došla na lice mesta, Mihailo Drašković se policiji predstavio kao Mirko Horvat iz Zagreba, a njegov pravi identitet utvrđen je po hapšenju.

Ispostavilo se da je reč o vlasniku jedne prodavnice na Malti. Još po hapšenju Srbin se izjasnio krivim po svim optužbama. Srećom, u ovom incidentu nije bilo povređenih, a gasni pištolj iz kog je Srbin pucao je zaplenjen.

Potraga za trojicom Srba

Policija Malte letos takođe objavila da traga za trojicom Srba koji borave u toj državi a dovode se u vezu sa drogom pronađenom u jednom stanu na ostrvu, saopšteno je tada iz malteške policije.

Tamošnji istražitelji veruju da su trojica Srba - Srđan Dragić, Miloš Marković i Ivan Božović povezani sa 80 grama kokaina i 200 grama marihuane koji su pronađeni u stanu u selu Kjubažar.

Kurir.rs/Blic.rs, Jovana Aleksić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...