OTKRIVAMO

SNIMAK BOMBAŠKOG NAPADA U CENTRU NIKŠIĆA! Pogledajte pokušaj atentata na saradnika škaljarskog klana! Muškarac sa kapuljačom prilazi kafiću, baca flašu, a u sledećem trenutku DETONACIJA I LOM! (KURIR TV)

Crna Hronika -

Na video-snimcima se vidi kako mlađi muškarac baca eksplozivnu napravu na lokala "Tani", u vlasništvu Ranka Radulovića, kome se u Crnoj Gori sudi zbog planiranja likvidacija, navodno po nalogu škaljaraca

Sigurnosne kamere snimile su mladića, maskiranog kapuljačon, koji je 3. oktobra u Nikšiću, bacio eksplozivnu napravu na kafić "Tani", u vlasništvu Ranka Radulovića (58), koga je crnogorsko tužilaštvo označilo kao vođu "nikšićke grupe" i bliskog saradnika "škaljarskog klana"!

Kurir je došao u posed snimaka, na kojima je zabeležen bombaški napad. Na video-materijalu vidi se kako mlađi muškarac u dukserici i sa kapuljačom, dolazi do kafića iz ulice koja se nalazi prekoputa objekta. Zatim zamahuje rukom i snažno baca flašu ka lokalu. Flaša pada kod ulaza, a on se munjevito okreće i beži ulicom iz koje je došao. Flaša počinje da se dimi i posle nekoliko sekunde začula se snažna detonacija. Od siline su popucala stakla i uništen je inventar. Srećom, u trenutku napada kafić nije radio i u njemu, osum čuvara, nije bilo nikoga, tako da povređenih nema. Čuvar je čuo udarac, a zatim video flašu koja se dimila i uspeo je da je odgurne nogom, da uđe u lokal i sakrije se iza šanka.

1 / 4 Foto: Kurir

Pokušaj atentata

Željko Radulović (18), sin Ranka Radulovića kome se pred crnogorskim Višim sudom sudi zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore, kao i dva pripadnika "kavačkog klana", rekao je "da je bacanje bombe bio pokušaj atentata na njega".

- Lice koje je pokušalo atentat na mene, veoma je dobro znalo moje kretanje i da nakon zatvaranja lokala uvek siđem da popijem kafu sa osobljem ili stražarom. Na sreću, duže sam se zadržao u stanu i na taj način izbegao sudbinu mnogih nedužnih u Crnoj Gori - rekao je Radulović crnogorskim medijima i dodao:

- Ja sam sin onoga kog su predstavili kao najveću opasnost za Crnu Goru, a to ću i ostati, bez obzira što na naše živote nasrću oni koji su se pronašli u raznoraznim pričama iz kuloara u kojima ja i moja porodica nikad nismo učestvovali. Ako smo i imali nesporazuma uvek smo to rekli u lice, a ne u mraku i mučki. Nadam se da će država preduzeti sve da spreči ovakvo uznemiravanje građana i da će uspeti da zaštiti moj život i imovinu.

Željko Radulović takođe je optužen u postupku koji se vodi protiv njegovog oca. On se brani sa slobode, a nalazi se pod konstatnim nadzorom policije.

Podsetimo, Željkov otac Ranko uhapšen je u junu 2018. sa još nekoliko osoba. Radulovićeva "nikšićka grupa" sumnjiči se da je po nalogu vođa "škaljarskog klana", Igora i Jovana Vukotića, trebalo da deluje u dva pravca - da likvidira policijske funkcionere, kao i da ubija ljude koji su na meti ovog klana.

Optuženi Radulović Ne poznajem braću Vukotić Ranko Radulović je pred sudom u Crnoj Gori negirao optužbe. On je rekao i da ne poznaje braću Vukotić, koji su označeni kao navodne vođe "škaljarskog klana". - Ne poznajem Igora Vukotića koji je po navodima optužnice organizator kriminalne organizacije. Nikad ga nisam video, sreo se sa njim ili čuo telefonom. O njemu sam saznao iz medija, nikad nisam bio u njegovoj kući što se kunem životom svoja dva sina i Svetim Vasilijem. Takođe, ne poznajem ni njegovog brata Jovana, jedino se sećam njegove fotografije iz novina sa naočarima i da nije tih naočara ne bih se ni setio njegovog lika - naveo je Radulović.

Svedok-saradnik tvrdi Dobili su od škaljaraca pet miliona evra i spisak za odstrel Kriminalnu grupu, koja je navodno planirala niz likvidacija i u Srbiji, raskrinkao je svedok-saradnik crnogorskog tužilaštva, pod kodnim imenom Jadranko Jonski. On je i sam, kako je rekao, bio član "nikšićke grupe". Jonski je tvrdio da je vođa grupe, Ranko Radulović, na sastanku na tajnoj lokaciji kod Zlatibora, uzeo pet miliona evra od pripadnika "škaljarskog klana" za 12 likvidacija. Na spisku za likvidacije, kako je rekao Jonski, našao se i Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac u Crnoj Gori, ali i policijski funkcioneri i članovi suprotstavljenih kriminalnih klanova.

Brojke 15 osumnjičenih obuhvaćeno je istragom protiv ove kriminalne grupe 12 osoba navodno je bilo na spisku za likvidaciju "nikšićana" 5 miliona evra plaćene su glave osoba za ubistva

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track