DETONACIJA JE BILA TOLIKO JAKA DA SU NAM PROZORI POPUCALI: Komšije sa Vračara otkrile detalje iz života Lazara kom je porše dignut u vazduh! Bio je dobar dečko, a onda je počeo da se tuče i puca
Foto: Damir Dervišagić

Sreća pa niko nije nastradao

DETONACIJA JE BILA TOLIKO JAKA DA SU NAM PROZORI POPUCALI: Komšije sa Vračara otkrile detalje iz života Lazara kom je porše dignut u vazduh! Bio je dobar dečko, a onda je počeo da se tuče i puca

Crna Hronika -

Dok istražni organi rade na rasvetljavanju eksplozije na Vračaru, kada je bačena ručna bomba na automobil „porše“ u vlasništvu Miodraga Vukićevića (58), komšije komentarišu ovaj događaj.

1 / 12 Foto: Damir Dervišagić

Prema prvim informacijama iz istrage, najverovatnije da Miodrag Vukićević nije bio meta napada. Sumnja se da je bomba bila namenjena njegovom sinu Lazaru, koji je poznat srpskoj policiji i pravosudnim organima.

Komšije kažu da je Miodrag dobar čovek, da je svojevremeno bio vlasnik više ugostiteljskih objekata.

- Držao je "Has-mas", "Bucka" i nikada nije imao problema sa zakonom - pričaju komšije. - Iako se "porše" vodi na njegovo ime, auto je vozio Lazar, koji živi u kući sa roditeljima u Riječkoj. On nije nikada pravio probleme komšiluku, znamo ga kao dobrog dečka. Ali, kasnije je ušao u kriminalne vode, tukao se, pucao i ko zna šta još radio. Čime se tačno bavi ne znamo, ali očigledno je da je ovo opomena njemu.

Komšije kažu da su šokirani što se ovako nešto dogodilo usred dana, kada je ovaj deo Vračara izuzetno prometan.

- Sreća pa niko nije nastradao. Ovde je vrlo prometno. Tu su osnovna i srednja škola, dece uvek ima na ulicama. Takođe, mnogo je prodavnica, kafića i drugih objekata. A detonacija je bila toliko jaka da su nam prozori popucali, a i sad mi zvoni u ušima. Oštećeno je i nekoliko automobila - kaže jedan od stanara Riječke ulice.

Nekoliko minuta nakon eksplozije, upravo je Miodrag Vukićević, vlasnik "poršea", pozvao policiju. Na lice mesta izašle su brojne patrole. Vatrogasci su gasili plamen koji je "gutao" vozilo, a tu su bile i kontradiverzione ekipe MUP Srbije sa psima. Prilaz Riječkoj i obližnjim ulicama je bio blokiran dok je trajao višesatni uviđaj.

Inače, podsetimo, Lazar Vukićević i Nemanja Arsenović su, pre dve godine, posle kraće svađe i tuče u beogradskom klubu "Kasina" u centru grada, pucali na Miloša Nikolića i Nikolu Vavića. Nikola, koji je tom prilikom ranjen u noge, jedan je od istaknutijih Partizanovih navijača. U tim vodama je, takođe, i njegov i Aleksandrov najmlađi brat Đura. Sva trojica Vavića imaju krivični dosije i više puta su procesuirani zbog raznih dela.

Javili za napad

Lazar Vukićević, za kojeg se sumnja da je bio meta napada, u ponedeljak nakon eksplozije nije bio kod kuće. Kako se nezvanično saznaje, njemu su prijatelji iz kraja ubrzo posle detonacije javili šta se dogodilo.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track