STANIŠU BRUTALNO PRETUKLI PRED DETETOM: Uhapšeni napadači na organizatore karting manifestacije u Beogradu
Foto: Kurir

određen pritvor od 30 dana

STANIŠU BRUTALNO PRETUKLI PRED DETETOM: Uhapšeni napadači na organizatore karting manifestacije u Beogradu

Crna Hronika -

Povodom napada na organizarore u manifestacije promocije auto i karting sporta, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su B.C. i A.LJ, a sud im je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Sumnja se da su B.C. i A.LJ. napali predsednika Sportsko auto i karting saveza Srbije Staniši Lazarca koji je u tom prilikom zadobio lake telesne i Aleksandra Tošića, navodi se u informaciji tužilštva objavljenoj na njegovom sajtu.

foto: Privatna Arhiva

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje. Sumnja se da su B.C. I A.LJ. sa drugim NN licima, izrevoltirani činjenicom da je, zbog održavanja manifestacije promocije auto i karting sporta u subotu, 5. oktobra u suorganizaciji Grada Beograda, obustavljen saobraćaj za vozila u ulicama Terazije i Kralja Milana sve do Trga Slavija, kao i na svim prilaznim saobraćajnicama, svojim vozilima prošli postavljene barikade (plastične) i fizički napali oštećene.

B. C. i A. Lj. su po nalogu tužilaštva uhapšeni 7. oktobra. Pritvor je obojici određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a prema A.Lj. I i opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U saopštenju tužilaštva se napominje da je u toku preduzimanje radnji policije u cilju utvrđivanja identiteta drugih NN lica koji su učestvovali u ovom događaju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja