KURIR NA LICU MESTA, NESREĆA U RUDNIKU ŠTAVALJ KOD SJENICE: Poginuo rudar (28), drugovi ga izvukli iz jame i dva kilometra nosili na rukama,  ali mu spasa nije bilo NA POVRŠINI MUK (KURIR TV)
Foto: Z.Š.

na nesrećnog rudara odronio se veliki komad uglja prilikom otkopa

KURIR NA LICU MESTA, NESREĆA U RUDNIKU ŠTAVALJ KOD SJENICE: Poginuo rudar (28), drugovi ga izvukli iz jame i dva kilometra nosili na rukama, ali mu spasa nije bilo NA POVRŠINI MUK (KURIR TV)

Crna Hronika -

SJENICA - Rudar E. M. (28) iz Sjenice, pomoćnik kopača, poginuo je u nesreći koja se noćas oko jedan sat i 30 minuta dogodila u jami Rudnika mrkog uglja "Štavalj" u istoimenom selu kod Sjenice.

Po još nezvaničnim i neproverenim informacijama, na nesrećnog rudara odronio se veliki komad uglja prilikom otkopa, odnosno obrušila se velika količina uglja.

Reč je o iskusnom rudaru koji je iza sebe imao 10 godina staža.

foto: Z.Š.

Prema informacijama "Kurira" odmah posle nesreće, kolege rudara, velikim naporima uspeli su da svog druga iznesu iz jame i prebace ga u bolnicu u Sjenici, nažalost, rudaru nije bilo pomoći, bio je već mrtav.

Direktor rudnika: Bio je dobar i vredan radnik

Direktor rudnika Mensud Turković dao je izjavu Kuriru u kojoj kaže da je nastradali radnik bio vredan, odgovoran... mlad čovek koji se spremao za budućnost, za formiranje porodice...

- Kolege su pokušale da ga spasu, na rukama su ga nosili dva kilometra, ali...- kaže direktor dodajući da je na površini muk i da je to njegovim drugovima i kolegama palo kao da "izgubite jedan prst".

U ovom trenutku pogoni u rudniku stoje, na površini je apsolutna tišina, rudari žale za poginulim drugom i kolegom.

U jutarnjim satima stigao je rudarski inspektor iz Beograda. Uviđaj je u toku.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto: Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track