STVORENA NOVA KRIMI-GRUPA Ubijaju zbog krvavog novca!
Foto: Privatna Arhiva

MAFIJA: CRNOGORSKA POLICIJA DOŠLA DO SAZNANJA

STVORENA NOVA KRIMI-GRUPA Ubijaju zbog krvavog novca!

Crna Hronika -

Trag Specijalni državni tužilac obelodanio da je njen član i Marjan Vujačić, koji je uhapšen u Novom Sadu, kao i da novi klan nije blizak ni „škaljarcima“ ni „kavčanima“

Crnogorska policija uhapsila je Podgoričanina Radeta Popovića zbog sumnje da je osumnjičenom Marjanu Vujačiću, protiv koga se postupak vodi u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu, pomogao u ubistvu Veselina Kalezića u oktobru 2018, kao i likvidaciji Mila Ilića u aprilu 2019.

Policija je saopštila i da je Popović pripadnik nove međunarodne kriminalne grupe, koja je formirana 2017. godine.

Organizator nepoznat

Iako se verovalo da je Vujačić, koji je u junu uhapšen u Novom Sadu, ubijao za „škaljarski klan“, glavni crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da Vujačić i Popović nisu bliski nijednom od zaraćenih kriminalnih klanova, ni škaljarskom ni kavačkom, već da su članovi nove kriminalne grupe, čiji organizator nije otkriven.

foto: Privatna Arhiva

- Ovo je posebna kriminalna organizacija, ozbiljna kriminalna organizacija. Kao i svaka druga, teži širenju, i brojčano i materijalno i organizaciono. Postoje podaci o članovima te kriminalne organizacije, gde se oni nalaze, dakle, ima ih još. Uvek je novac, moram reći krvavi novac, motiv za ovo - rekao je Katnić.

U zahtevu za sprovođenje istrage protiv Popovića, kako su naveli crnogorski mediji, piše da je on pomogao Vujačiću u ubistvu Kalezića tako što mu je nabavio „reno megan“ koji je 10. oktobra 2017. jedan od članova te grupe ukrao na Vračaru u Beogradu.

foto: Privatna Arhiva

- Automobil je iz Beograda prebačen u Crnu Goru, a u Sutomoru su krajem decembra ukradene i registarske tablice koje su članovi te kriminalne grupe stavili na automobil u vreme izvršenja krivičnog dela - preneli su crnogorski mediji i naveli da se tim automobilom Vujačić dovezao na lice mesta i ubio Kalezića. Automobil je potom Popović, kako navode, odvezao u selo Botun, polio benzinom i zapalio.

Nabavljao kola

U ubistvu Mila Ilića, prema sumnjama istražitelja, Popović je pomogao Vujačiću tako što je pratio žrtvu.

- Ilić je takođe praćen vozilom „reno megan“, koji je Popović nabavio preko vlasnika jedne rentakar agencije. Posle izvršenja krivičnog dela, Popović je ključ tog automobila predao Vujačićevoj sestri, a posle hapšenja Vujačića u Srbiji, o tome je obavestio njegovu suprugu - navodi se u dokumentu.

Vujačić posle hapšenja

NISAM ČLAN NIJEDNE GRUPE

Marjan Vujačić, podsetimo, uhapšen je u junu u Novom Sadu i naši istražitelji dovode ga u vezu i sa ubistvom Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je osuđen zbog ubistva rođenog brata Luke Bojovića Nikole. Takođe, proverava se i njegova uloga u likvidaciji Gorana Tasića Gokčeta u Holandiji.

Vujačić se, inače, preko advokata oglasio iz Centralnog zatvora, negirajući optužbe.

- Nisam u nekim grupama kao što su škaljarska, kavačka, crnogorska, srpska, niti imam milione i kamione, nego su me ubacili u grupu zato što sam Crnogorac i imam falsifikovane dokumente - poručio je Vujačić.

foto: Kurir, Privatna Arhiva

Kurir.rs / E. K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track