ŠOK U PALATI PRAVDE NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: U sud stiglo misteriozno pismo iz Švajcarske, a u njemu ime UBICE?! (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

izneo odbranu

ŠOK U PALATI PRAVDE NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: U sud stiglo misteriozno pismo iz Švajcarske, a u njemu ime UBICE?! (KURIR TV)

Crna Hronika -

Optuženi Zoran Marjanović danas je pred Višim sudom u Beogradu izneo svoju odbranu na suđenju povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine u Borči.

Inače, danas je prvo pred Palatu pravde stigao advokat Aleksandar Zarić, a ubrzo i Zoran Marjanović sa još dvojicom advokata Stefanom Jokićem i Nikolom Dumnićem. Marjanović je došao u crnom odelu i crnoj košulju sa naočarima, a ispred suda su ga čekale brojne medijske ekipe.

Zoran nije skidao naočare ni kada je ušao u Palatu pravde, a zajedno sa advokatima je promašio sudnicu. Delovao je blago uznemireno, a na pitanje novinara kako je, kratko je odgovorio da je dobro, dok su njegovi advokati zamolili da ga više ne slikaju i da sačekaju da prvo iznese odbranu.

Na početku današnjeg suđenja sudija Jelena Škulić obavestila je tužilaštvo i branioce da je u sud 22. oktobra stiglo misteriozno anononimno pismo iz Švajcarske i da tužilaštvo "treba da odluči da li će da postupa po njemu".

Prema nezvaničnim informacijama, u misterioznom pismu koje je stiglo iz Švajcarske, piše da Jelenu nije ubio Zoran, već neko drugi, a čak je i navedeno ime čoveka kojeg optužuje autor tog misterioznog pisma.

Zoran Marjanović je nakon toga više od sat i po vremena iznosio svoju odbranu, nakon čega je usledila pauza od petnaest minuta.

"Ovaj trenutak sam čekao tri i po godine, verujem u sud zaista, do sada nijedna šansa mi nije data. Od početka sam targetiran da budem žrtveno jagnje, postoje imena do kojih ćemo kasnije doći. Ne plašim se ničega. Dok budem hodao ovom zemljom, želim da se ubica moje supruge i saučesnici pronađu i da stanu ovde gde ja sada stojim. Posle tri i po godine muka mi je od svega, psihički sam rastrojen pa neke stvari preskačem", rekao je između ostalog na početku javnog suđenja Zoran Marjanović koji je do detalja ispričao da je kobnog dana sa suprugom i ćerkom otišao na trčanje posle čega se njoj izgubio svaki trag.

1 / 12 Foto: Zorana Jevtić

On je rekao da se prisetio da je toga dana na nasipu i pored njega primetio nekoliko nepoznatih ljudi i automobila koje policija nije identifikovala. Govorio je i o tome kako je trajala traga za njegovom suprugom, kao i da je saznao da je Jelena pronađena mrtva nakon što je priveden u policiju gde su ga, kako tvrdi, inspektori pitali "jesi li je ti ubio". Marjanović je odgovarao na pitanje svojih advokata ali je odbio da odgovori na pitanja tužilaštva, navodeći da istraga protiv njega niije bila korektna.

Odgovarajući na pitanje svojih advokata Zoran je rekao da je imao dobar odnos sa Jelenom, da se nisu ozbiljno svađali, već kao i svi parovi oko sitnica vezanih za garderobu, odabir pesama.

Marjanović je nakon kratke pauze odgovarao i na pitanje sudije Škulić, koja ga je pitala šta misli da je razlog ubistva njegove supruge Jelene. Zoran je odgovorio da nema dana da o tome ne razmišlja.

"Kome je ona mogla nešto da skrivi da bude tako životinjski ubijena. Ona je ženica koja se nikada nije posvađala sa nekim, ne znam zašto je neko ovako zverski ubio. Upoznao sam svakakve ljude u pritvoru i moj zaključak je da je to mogao da uradi neki teški psihopata, ili neko ko je bio opsednut Jelenom", odgovorio je Zoran.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Sudija ga je pitala i da li je mala Jana bila svesna šta se dogodilo njenoj majci, na šta je on odgovorio da je bila svesna da je mama nestala, kao i da su Jani saopštili šta se dogodilo tek nakon što su razgovarali sa dečjim psihologom.

Objasnio je i da je dete bilo svesno da je on bio u pritvoru.

"Jana me je svaga dva puta posetila. Ništa joj nisam govorio, ona je znala. Niko nije krio od nje da sam ja u pritvoru. Jednostavno, kada dođe ništa nije pitala, zagrli me i ne pušta do isteka posete. Uglavnom je ona meni pričala šta radi kod kuće i kako se druži sa decom.

Današnje suđenje je zavrđeno,nastavak za 25. decembar kada bi kao svedoci trebalo da se pojavi Zoranovi roditelji, Vladimir i Zorica, brat Miloš, njegova supruga Milica, sin Uroš, a formalno će biti pozvana i njegova ćerka Jana, koja kako je sudija najvila neće biti ponovo saslušavana, već će njen iskaz biti protičan.

1 / 18 Foto: Zorana Jevtić

Inače, Marjanović danas prvi put pred sudom detaljno iznosi svoju odbranu, dok se ranije na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu. Od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

foto: Printscreen

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio deset meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu. Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

(Kurir.rs/J.S., J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja