SIN KOJI JE MAJKU ZAKOPAO U GARAŽI NA DEDINJU PUŠTEN IZ PRITVORA: Ispitana bivša žena, a on se branio ćutanjem
Foto: Sonja Spasić

saslušani svi predloženi svedoci

SIN KOJI JE MAJKU ZAKOPAO U GARAŽI NA DEDINJU PUŠTEN IZ PRITVORA: Ispitana bivša žena, a on se branio ćutanjem

Crna Hronika -

Slobodan Perišić (53) osumnjičen da je svoju preminulu majku Stevanu Perišić (84) zakopao u garaži porodične kuće na Dedinju, pušten je iz pritvora nakon što su saslušani svi predloženi svedoci.

Kako Kurir saznaje u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, ispitana je njegova bivša supruga, dok su sin i ćerka iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče. Kako je rečeno, obdukcioni nalaz još nije stigao u tužilastvo, a po njegovom prispeću odlučiće se da li će protiv Perišića biti podignuta optužnica.

Perišić je osumnjičen za krivična dela nepružanje pomoći i napuštanje nemoćnog lica. U Tužilaštvu se branio ćutanjem.

Podsetimo, slučaj je policiji prijavila Slobodanova bivša supruga, nakon što svekrvu nije videla nekoliko dana.

foto: Sonja Spasić

Kako se tvrdi, Stevana je sa sinom u kući na Dedinju živela od 2014. Sve do juna, kada je pala u dvorištu i polomila rame, mogla je samostalno da funkcioniše. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, Stevan, nakon dogovora sa bivšom ženom, sinom i sestrom, preuzeo na sebe da pazi majku, kako bi mogao da bude ovlašćen da prima njenu penziju.

Međutim, prema saznanjima iz istrage, prilikom jednog njegovog odsustvovanja iz kuće, Stevana je u avgustu pala, a sin ju je zatekao na dnu stepenica. Nakon toga je u potpunosti postala nesposobna da se samostalno kreće.

I pored činjenice da joj je bila neophodna medicinska pomoć, Slobodan je, kako se tvrdi, nije odveo u bolnicu, niti je zvao Hitnu pomoć. Njeno zdravstveno stanje se zbog zapuštenosti sve više pogoršavalo, zbog čega je osumnjičeni zabranio ostalim članovima porodice da dolaze u kuću.

Prema nekim informacijama, Stevana je, najverovatnije, preminula 11. oktobra. Da bi prikrio šta se desilo, i kako bi mogao i dalje da prima penziju, njeno telo je prvo ostavio u krevetu, pa u kadu punu vode, koju je rashlađivao ledom, a zatim je, kako se tvrdi, u garaži iskopao kanal u koji je, najverovatnije 20. oktobra, zakopao telo majke.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track