Najnovije vesti

PRETI IM 40 GODINA, PA PREBAČENI NA PSIHIJATRIJU: Utvrđuje se uračunljivost trojca koji je izveo surovo ubistvo bake Ružice iz Požarevca
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

dvojica platili ubistvo, treći je pregazio

PRETI IM 40 GODINA, PA PREBAČENI NA PSIHIJATRIJU: Utvrđuje se uračunljivost trojca koji je izveo surovo ubistvo bake Ružice iz Požarevca

Crna Hronika

POŽAREVAC – Trojica Požarevljana osumnjičena za teško ubistvo Ružice Kovač (78), iz istražnog zatvora upućeni su za Beograd, kako bi se psihijatrijskim posmatranjem utvrdilo da li su u vreme zločina bili uračunljivi.

Aleksandar Đ. (22) u pritvoru je zbog teškog ubistva, a Danijel S. (21) i njegov otac Saša S. (47) zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu i svima njima preti kazna do 40 godina zatvora.

Dok su oni na posmatranju, u nastavku istrage obaviće se razgovori sa svedocima, analiza snimaka video-kamera i nalaza sa obdukcije. Po završetku ovih radnji, viši javni tužilac trebalo bi da odluči o konačnoj kvalifikaciji dela i o podizanju optužnice.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Sumnja se da je Aleksandar 14. oktobra, namerno, desnom stranom „zastave 101“, otpozadi udario bicikl na kojom je Ružica išla ka svojoj kući Dunavskom ulicom, a zatim pobegao i zapalio auto.

Otac i sin podstrekivali su ga na ubistvo, jer je Ružica htela da ih izbaci iz svoje kuće za koju tvrde da su joj platili 10.000 evra, s tim da ona može u njoj doživotno da ostane. Dogovor je bio da mu oni nakon ubistva isplate 400 evra i daju mu svoj polovni auto. U ovom slučaju prvo se sumnjalo da se radi o udesu, ali su nadzorne kamere pokazale da je Aleksandar namerno udario u bicikl.

(Kurir.rs/Večernje novosti, D.N.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...