MISTERIOZNI MESAR NA GROBU, AFERA OŽALOŠĆENE UDOVICE, RIJALITI HAPŠENJE: Slučaj Marjanović ulazi u istoriju po BIZARNOSTIMA koje su ga pratile
Na optuženičkoj klupi... Zoran Marjanović, Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

RETROSPEKTIVA

MISTERIOZNI MESAR NA GROBU, AFERA OŽALOŠĆENE UDOVICE, RIJALITI HAPŠENJE: Slučaj Marjanović ulazi u istoriju po BIZARNOSTIMA koje su ga pratile

Crna Hronika -

Bez premca: Ubistvo pevačice Jelene Marjanović (33), najkontroverzniji slučaj u istoriji srpske kriminalistike, već tri i po godine ne prestaje da intrigira javnost zbog brojnih misterija

Smrt pevačice „Granda“ Jelene Marjanović (33), koja je ubijena 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, od samog početka pratile su brojne kontroverze, misterije, pa i sasvim bizarni događaji, koji su svaki put uspevali da u potpunosti obuzmu pažnju čitave javnosti.

Situacije i preokreti u ovom slučaju gotovo da su bili filmski, pa je teško poverovati da se tokom svih ovih godina sve to zaista i dogodilo. Misteriozni muškarac na grobu, gastarbajterka kao mamac istražitelja, spot i pesma privatnog istražitelja, samo su neki od događaja koji su pratili ovaj slučaj.

Žrtva... Jelena Marjanović
Žrtva... Jelena Marjanovićfoto: Privatna Arhiva

Poslednja u nizu misterija svakako je anonimno pismo koje je iz Ciriha stiglo u Viši sud uoči početka suđenja suprugu ubijene pevačice Zoranu Marjanoviću, koji se tereti da je počinio ovaj zločin. Autor je naveo da je naručilac ubistva pevačicina svekrva Zorica Marjanović, a navodni izvršilac njen klijent biznismen Dragoje Milinković iz Priboja. Navode iz pisma odbacili su svi pomenuti akteri, a protiv pošiljaoca je podneta krivična prijava.

ZORANOVI RANI JADI

foto: Screenshot

U danima posle hapšenja na internetu je osvanuo i prvi intervju Zorana Marjanovića, koji je on kao dečak dao novinarima časopisa Treće oko i otkrio da od sedme godine doživljava astralne projekcije u snu. On je potanko ispričao o astralnim svetovima i njihovim nivoima sa kojima se upoznao tokom ovih paranormalnih iskustava. - Astralni svet je grad mrtvih, kako bi se reklo. U snu, kad zaspim, išao sam do prvog nivoa astrala. Ima četiri negativna nivoa i sedam pozitivnih. Negativni su za ubice i za one koji ne rade pozitivno. Tamo sam video ljude koji i nisu baš ljudi - kazao je Zoran tada za Treće oko.

AFERE OŽALOŠĆENOG UDOVCA

foto: Privatna Arhiva, Aleksandar Jovanović Cile

Rada Matić, gastarbajterka iz Beča, rodom iz Koceljeve, kao i Zorica Zoka Mitrović iz Borče jedine su žene s kojima je Zoran od smrti supruge dovođen u vezu. U žižu javnosti Matićeva je dospela nakon što su mediji objavili lascivnu prepisku koju je vodila s Marjanovićem, a s kojim se upoznala u Fejsbuk grupi „Podrška za Zorana“, mesec i po dana nakon zločina. Ubrzo se ispostavilo da je Matićeva sarađivala sa istražiteljima, koji su pokušali da preko njenog odnosa sa Zoranom saznaju nešto više o samom zločinu. U trenutku kada je razotkrivena, Matićeva je ušla u direktan sukob sa Zoricom Mitrović, s kojom je Zoran navodno bio u vezi. Mitrovićeva je posebnu pažnju izazvala kada je skočila na policijski automobil kako bi sprečila Zoranovo hapšenje. To je ujedno bio i poslednji put da se o njoj govorilo u medijima.

PROKLETSTVO PORODICE

foto: Dragana Udovičić

Jelena Marjanović je neposredno pre svoje smrti sahranila svog rođenog strica, s kojim je bila veoma bliska, posebno nakon smrti svog oca, koji je, kao i njegov brat, preminuo od raka. Ubrzo nakon Jelenine sahrane, preminula je i njena baka, da bi posle nekoliko meseci bitku za život izgubila i pevačicina majka Zorica, koja je takođe bolovala od raka. Serija smrti pokrenula je priču o prokletstvu ove nesrećne porodice.

ESTRADNA FORENZIKA

foto: Privatna Arhiva

Jedna od najkontroverznijih ličnosti slučaja ubistva pevačice bio je Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada. Njega su angažovali rođaci ubijene pevačice, nezadovoljni istragom koju su vodili državni organi. Šipka je neprekidno tvrdio da pevačica nije ubijena na nasipu već da je tamo naknadno bačen njen leš, pozivajući se na rezultate rekonstrukcije zločina koju je radio CFI. Tužilaštvu i policiji se nudio kao svedok, ali su svi njegovi napori ostali bezuspešni. Najbizarniji momenat bio je kada je otpevao pesmu posvećenu ubijenoj pevačici i to navodno na nagovor njene sestre od strica Teodore Krsmanović. Za pesmu je snimio i spot, što je čitavu javnost ostavilo bez teksta.

MISTERIOZNI MESAR NA GROBU

foto: Aleksandar Jovanović

Pojava misterioznog muškarca na četrdesetodnevnom pomenu Jeleni Marjanović uzbunila je okupljene, a policija je odmah reagovala i nepoznatog mladića privela na informativni razgovor. Ispostavilo se da je reč o Nikoli Marijokoviću, mladiću koji je bilo Jelenin fan i čija se sestra družila sa pokojnom pevačicom. - Nisam ludak, niti ubica! Jelenu sam voleo kao svoju rođenu sestru, a preko sestre sam je i upoznao, i mnogo mi je teško što više nije među nama. Jeca mi se 3. aprila javila u snu i rekla: „Ti moraš da dođeš na sahranu“ - rekao je Marijoković u ranijoj ispovesti za naš list.

PARANORMALNA SVEKRVA

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Zorica Marjanović, svekrva ubijene pevačice, verovatno je najmisteriozniji i najintrigantniji član porodice. Među meštanima Borče poznata je kao nadrilekarka koja leči svojom bioenergijom. Za pomoć su joj se obraćale i mnoge poznate ličnosti koje su navodno dolazile kod nje na seanse. U javnosti je takođe kružila priča da je Zorica svojom bioenergijom izlečila dete jednog uticajnog političara, od koga je zauzvrat dobila kuću. Da se bavi nadrilekarstvom otkriveno je ubrzo nakon ubistva pevačice, zbog čega je sporazumno osuđena na uslovnu kaznu zatvora od tri meseca. Javnost je dodatno intrigiralo to što Zorica nije bila na Jeleninoj sahrani, niti joj je ikada posetila grob, jer to navodno loše utiče na njenu bioenergiju.

TAJKUN LJUBAVNIK

foto: Dragana Udovičić

Nakon iznenadnog hapšenja Zorana Marjanovića, pred novinarima brojnih redakcija pojavio se njegov otac Vladimir i prvi put do tada izneo neverovatnu tvrdnju. - Ovo je klasična nameštaljka za mog sina Zorana, vidite šta su mu radili. Jelena je bila u vezi s tajkunom, on je veoma moćan i drži pola grada. Jelena je tražila od tog tajkuna da se razvede, a on nije hteo i zato ju je i ubio - izjavio je Vladimir i naveo da je reč o izvesnom A. R. Interesantno je da je Vladimir pre hapšenja sina koristio svaku priliku da o pokojnoj snaji priča kao o uzornoj ženi i majci, pa su ove optužbe bile dodatno šokantne. O misterioznom ljubavniku više nikad niko nije pričao.

RIJALITI HAPŠENJE

foto: Screenshot

Početkom septembra 2017, Zoran Marjanović učestvovao je u jednom rijaliti programu. Pred kamerama je proveo nešto manje od dve nedelje, a odmah po izlasku je uhapšen i prvi put zvanično osumnjičen za zločin. U pritvoru je proveo 10 meseci, a nekoliko meseci kasnije optužen je za zločin. Na suđenju koje je otpočelo prošle nedelje, Zoran je pričao i o svom boravku u rijalitiju tvrdeći da nije ušao zbog popularnosti, već da bi konačno javno rekao sve o zločinu što ranije nije imao priliku.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track