Najnovije vesti

BABIĆEV VOZAČ NA POČETKU SUĐENJA: Delimično sam kriv jer sam brzo vozio, na putu bilo poledice i magle
Ilustracija, Foto: Južne vesti/A.Kostić

osnovni sud u nišu

BABIĆEV VOZAČ NA POČETKU SUĐENJA: Delimično sam kriv jer sam brzo vozio, na putu bilo poledice i magle

Crna Hronika

Dejan Stanojević (35) vozač nekadašnjeg direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića svedočio je danas pred Osnovnim sudom u Nišu, a pred većem je priznao "da je delimično kriv za tragediju" koja se dogodila 31. januara oko 8,20 sati na naplatnoj rampi "Doljevac". On je rekao da je vozio brzo i da je na putu bila poledica i magla.

Ilustracija
Ilustracijafoto: M.S.

On se vozeći svog direktora u "Škodi Superb" tog dana "zakucao" u Opel Astru u kojoj je bila Stanika Gligorijević (52) koja je na licu mesta bila mrtva.

Povređena je Mirjana Aleksić iz Opela, sestra poginule Stanike, a Zoran babić je pritom polomio butnu kost. U ovoj saobraćajnoj tragediji povređene su još tri osobe.

Škoda je u toj nesreći udarila "Opel", a ovo vozilo se zakucalo u zadnji deo "Pasata".

- Stiskao sam kočnicu jer sam video ispred sebe naplatnu rampu, ali vozilo nije kočilo već se automobil kretao po poledici. Ne znam da objasnim zašto sam vozio brzo u takvim okolnostima puta - rekao je Stanojević na suđenju i dodao da je magla bila gusta kao "brašno" te zato nije video saobraćajne znake.

On se tereti za krivično delo ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja jer kako se ranije konstatovalo, vozio u tim trenuvima 93 kilometara na čas, iako je u zoni naplatne rampe dozvoljena brzina 30 km/čas.

Advokat oštećenih u ovoj saobraćajnoj nesreći, Božo Prelević tražio je od suda da se prikažu svi snimci sa naplatne rampe gde bi se utvrdilo ko je zaista bio za volanom “škode” u trenutku nesreće?

Ilustracija
Ilustracijafoto: M.S.

- Ni na jednom od snimaka se ne vidi ko je vozio "Škodu Superb", ne vidi se bar na snimcima koji su dostavljeni tužiocu. Zato je potrebno da vidimo sve snimke - rekao je Prelević.

Suđenju nije prisustvovao Zoran Babić jer kako je rečeno nije uredno pozvan od suda, a neki svedoci su bili danas bolesni. Suđenje se nastavlja 12. februara.

(Kurir.rs/M.S)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...