OTAC STRADALOG MOTOCIKLISTE (21) OČAJAN: Mrtvog sina mi okrivljuju za nesreću u kojoj je poginuo
Stradao... Nikola Radulović, Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA

OTAC STRADALOG MOTOCIKLISTE (21) OČAJAN: Mrtvog sina mi okrivljuju za nesreću u kojoj je poginuo

Crna Hronika -

Očajni otac tvrdi da dosadašnja istraga ide ka tome da pokaže da je nesreću skrivio njegov pokojni sin, jer je vozio brzo, a ne vozač automobila koji je nepropisno izleteo iz sporedne ulice i preprečio mu put

Jovan Radulović, otac motocikliste Nikole Radulovića (21) iz sela Miloševac, koji je 13. juna poginuo u saobraćajnoj nesreći kada ga je na putu između Velike Plane i Smedereva pokosio „mercedes“, strahuje da će smrt njegovog sina proći nekažnjeno.

Podsetimo, tragedija se desila na Carigradskom putu, kada je Raduloviću, koji se na motoru „jamaha“ kretao glavnim putem, iz sporedne ulice izleteo „mercedes“ kojim je upravljao M. N. (60).

Očajni otac tvrdi da dosadašnja istraga ide ka tome da pokaže da je nesreću skrivio njegov pokojni sin, jer je vozio brzo, a ne vozač automobila koji je nepropisno izleteo iz sporedne ulice i preprečio mu put.

- Šest meseci nakon tragedije koja nas je zadesila ne mogu sa sigurnošću da kažem ko je uopšte vozio automobil „mercedes“, da li je to M. N. ili njegov sin. Sve vreme u postupku je akcenat bačen na brzinu mog sina Nikole, njegovu vožnju opisuju kao nasilničku . Ne sporim da je išao brzo, ali ne mogu da se složim s tim da je on doveo u zabludu vozača „mercedesa“. Veštačenjem utvrđeno da je moj sin išao 119 kilometara na sat i da su obojica vozača mogla da vide jedan drugoga, razdaljina među njima bila je oko 105 metara. Veštaci tvrde da su njih dvojica mogli da se vide, a ako je on video mog Nikolu morao je da ga propusti - objašnjava nesrećni otac.

On navodi da je preglednost puta sa strane sa koje je Nikola dolazio oko kilometar i po.

- Na tolikoj vidljivosti mogao je da proceni kojom brzinom Nikola ide i da mu ne seče put. On je bio dužan da propusti njega koji se kretao glavnim putem. U Zakonu pod članom 47 jasno piše da svako ko se uključuje sa zemljanog puta na asfaltni put da je dužan da propusti sva vozila i sve učesnike u saobraćaju koji se tim putem kreću, ali vozač "mercedesa" to nije poštovao - rekao je Radulović i dodao da je s druge strane vozač automobila i mogao da čuje motor koji ide jer mu je prozor bio otvoren.

Stradali mladić iza sebe je ostavio roditelje, neutešnu suprugu i jednogodišnjeg sina čiji je prvi rođendan trebalo da proslave nekoliko dana nakon tragedije.

Kurir.rs/ J. R. Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track