Otac: Morao sam da ubijem ćerku, da ne gledam kako pati!

Otac ubica ostavio oproštajno pismo

Otac: Morao sam da ubijem ćerku, da ne gledam kako pati!

Crna Hronika -
Supruga Jadranka: Mnogo nam je bilo teško s bolesnim detetom. Ne krivim ga, on je Sanji skratio muke

NIŠ - Ceo grad u šoku!„Nisam više mogao da gledam njene muke i patnje i zato sam morao ovo da uradim. Sad idem i sebe da ubijem!“Ovo je, navodno, u oproštajnom pismu napisao Stojan Đ. (60), osumnjičen da je u utorak oko 19 sati hicima iz pištolja ubio ćerku Sanju (35), koja je bila ometena u razvoju. U porodičnom stanu na Vizantijskom bulevaru okupili su se rodbina i prijatelji kako bi izjavili saučešće Sanjinoj majci Jadranki.- Mnogo nam je bilo teško s detetom. Ne krivim ga zbog toga što je uradio, samo strahujem da Stojan ne ubije i sebe. On nije ubica, on je Sanji skratio muke - bilo je sve što je Jadranka rekla.Komšije za Stojana kažu da je miran i povučen čovek, na koga je pao sav teret Sanjine bolesti.- Sanja je od rođenja bila bolesna. Kažu da je imala zapaljenje mozga. I dok je bila mala, slabo se kretala, a poslednjih decenija nije izlazila iz kuće. Nemam reči da opišem koliko je njen otac dobar čovek. Vodio je računa o porodici i za njih bi sve dao. U poslednje vreme dosta je oslabio i propao. Možda je slutio da mu se bliži kraj, pa je hteo da prekrati muke i sebi i ćerki - kaže komšinica Dragana M.Susedi pričaju da su muka i briga o Sanji naterali Stojana da ubije ćerku, za koju je živeo.- Nije više mogao da izdrži. Bilo mu je teško, a para za lekove više nije imao. Kupao ju je, hranio, presvlačio... Jadranka je bila bespomoćna kad on nije bio kod kuće, pa je on retko i izlazio iz stana. Međutim, ni on ni Jadranka nikad nisu pričali s nama o Sanji. Taj bol su čuvali samo za sebe - priča druga komšinica.Zgrada na Vizantijskom bulevaru useljena je 1985, a stanari Sanju nisu videli skoro 20 godina.- Kao devojčicu, Stojan ju je vodio u šetnju. Više ju je nosio nego što je sama hodala. U pubertetu je postala malo agresivnija i ojačala je. Otad je napolje nisu vodili. Ona mu je bila sve u životu, a verujem da ni Stojana neće živog naći - priča komšinica.

Stojan Đ. još nije pronađen
Stojan Đ. još nije pronađen

Majka ubijene Sanje - Foto: Jelena Obradović
Majka ubijene Sanje - Foto: Jelena Obradović

Svakome je pomagaoKomšije kažu da je Stojan Đ. vredan čovek i da je uvek svakome pomagao.- Sišao bi dole čim bi video da neko čisti sneg, šišao je živu ogradu. Sam je umeo da kosi travu ispred zgrade - priča komšinica Dragana M.

Potraga bez rezultataPolicija je do zaključenja ovog broja tragala za Stojanom, koji je posle zločina pobegao s pištoljem. Prema nezvaničnim informacijama, tokom jučerašnjeg dana pretraživana su korita Nišave i Gabrovačke reke, ali nikakvi tragovi nisu nađeni.

Bez posla već sedam godinaStojan Đ. je do 2005. radio u „Duvan prometu“, a onda je dobio otkaz. Njegova supruga je u penziji, a ranije je bila zaposlena kao računovođa u niškom pozorištu. Komšije kažu da Jadranka ima još jednu ćerku iz prvog braka, koja je završila dva fakulteta i odselila se posle udaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja