OVO JE MOTIV UBISTVA VLASNIKA MENJAČNICE U ZEMUNU: Zlikovac mu prišao IZ MRAKA, izrešetao ga i oteo 50.000 EVRA
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

SAZNAJEMO

OVO JE MOTIV UBISTVA VLASNIKA MENJAČNICE U ZEMUNU: Zlikovac mu prišao IZ MRAKA, izrešetao ga i oteo 50.000 EVRA

Crna Hronika -

Dragan Pantelić (55) likvidiran dok je pokušavao da uđe u svoj lokal u Ulici 22. oktobra. Sumnja se da je motiv koristoljublje, jer je napadač odneo novac

Dragan Pantelić (55), vlasnik menjačnice u Zemunu, ubijen je u utorak u Ulici 22. oktobra kad mu je nepoznati napadač prišao s leđa i u njega ispalio tri hica iz pištolja, a potom mu ukrao sav pazar i pobegao!

Kako saznajemo, sumnja se da je ubica čekao da Pantelić zatvori menjačnicu da bi ga napao.

Vrebao iz mraka

- Veruje se da je ubica stajao neko vreme u mraku i vrebao žrtvu. Kad je Dragan zaključao svoj lokal i navukao rešetke, hteo je da uđe u kozmetički salon, koji se nalazi tik do menjačnice, jer kroz taj salon jedino može da uđe u menjačnicu. Pretpostavlja se da je čim je ušao, ubica, koji je stajao preko puta, pošao za njim. On ga je gurnuo unutra i brutalno mu pucao u leđa - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da je motiv ubistva koristoljublje. - Pretpostavlja se da je ubica Panteliću ukrao novac od pazara. Još uvek se ne zna koliko je novca u pitanju, ali pretpostavlja se da je reč o sumi većoj od 50.000 evra - kaže sagovornik Kurira i dodaje da to nije jedini pravac istrage. - Ispituje se i žrtvin život, kontakti, da li mu je neko pretio - dodaje izvor.

foto: Privatna Arhiva
foto: kurir

Kako saznajemo, policija je uzela snimke sigurnosnih kamera sa okolnih objekata.

- Prostor ispred ulaza u lokal snimaju kamere iz zgrade u kojoj je menjačnica, ali i kamere sa srednje škole, koja je preko puta. Veruje se da je neka od njih snimila zločin. Zasad nije sa sigurnošću utvrđeno u koje vreme je Pantelić ubijen. Niko od stanara iz zgrade, niti iz okolnih lokala nije čuo pucnje, pa se ne isključuje mogućnost da je ubica koristio prigušivač - kaže izvor Kurira.

foto: Kurir

Lokva krvi

Policija je i juče ujutru vršila uviđaj na mestu ubistva u Ulici 22. oktobra. U kozmetičkom salonu bila je vidljiva lokva krvi, a forenzičari su prikupljali tragove i dokaze.

- Dragana znamo kao dobrog, vrednog i porodičnog čoveka. U šoku smo! Ne znamo ko bi želeo da mu naudi - rekao je komšija i nastavio: - On je ovde radio godinama. Radio je od jutra do mraka. Po ceo dan je bio u menjačnici. Borio se za svoju decu, troje ih ima. Sada su dečica ostala bez oca.

foto: Jelena Rafailović

Komšije

VIDELI SMO GA PRE SMRTI

Komšije Dragana Pantelića kažu da su ga videle baš na dan ubistva. - Poslednji put sam ga video u utorak po podne, oko 17.30 sati. Bio sam u menjačnici da platim račune. Dragan je bio tu, kao i uvek. Ništa nije slutilo na zlo. Bio je nasmejan i ljubazan kao i uvek. Nije odavao utisak zabrinutog čoveka - ispričao je komšija.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja