Najnovije vesti

A TAMAN SMO MISLILI DA SMO SVE VIDELI: Probali šverc MINERALA, srpski carinici im stali na put FOTO
Foto: Carina Srbije

šverc komerc!

A TAMAN SMO MISLILI DA SMO SVE VIDELI: Probali šverc MINERALA, srpski carinici im stali na put FOTO

Crna Hronika

Carinici su u saradnji sa policijom 19. decembra 2019. godine na izlaznoj strani prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 25 kilograma raznih ruda i minerala.

1 / 3 Foto: Carina Srbije

Prekršaj je otkriven kada je dva sata nakon ponoći, na red za kontrolu pristigao autobus koji saobraća na relaciji AP KiM - Nemačka.

Na postavljeno pitanje vozačima autobusa da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, odgovorili su da sa sobom ne nose ništa.

Carinici su ipak odlučili da detaljno pregledaju autobus, koristeći pritom i asisitenciju službenog psa.

Ubrzo je u boksu ispred prednjeg desnog točka otkrivena torba za koju je jedan od vozača, 59- godišnji srpski državljanin iz Uroševca, rekao da se radi o pošiljki u kojoj je kamen.

Otvorivši torbu, carinici su u njoj zatekli 39 komada raznih ruda i minerala nepravilnog oblika, teških ukupno 24.620 grama, za koje se osnovano sumnja da su prirodnog porekla.

Pošiljka rude i minerala upućena je na veštačenje kako bi se utvrdilo o čemu se tačno radi, nakon čega će i vrednost moći da bude procenjena.

Na poziv carinika na lice mesta izašao je i dežurni radiolog, koji je utvrdio da nema radioaktivnosti i da se radi o prirodnim materijalima.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...