JEZIVA NESREĆA: Tramvaj deki (79) odsekao stopalo, iskrvario nasmrt!
Foto: Dado Đilas

kod okretnice na Novom Beogradu

JEZIVA NESREĆA: Tramvaj deki (79) odsekao stopalo, iskrvario nasmrt!

Crna Hronika -

Da­ni­slav Ka­ta­li­na (79) na­stra­dao je ka­da ga je pre­k­si­noć, pod još neu­tvr­đe­nim oko­l­nos­ti­ma, uda­ri­lo vo­zi­lo GSP u Dr Iva­na Ribara

Da­ni­slav Ka­ta­li­na (79) po­gi­nuo je u sre­du, ka­da mu je tra­m­vaj na li­ni­ji de­vet od­se­kao sto­pa­lo u bli­zi­ni okre­t­ni­ce tra­m­va­ja u Uli­ci dr Iva­na Ri­ba­ra na No­vom Beo­gra­du.

Ka­ta­li­na je po­sle ne­sre­će ko­li­ma Hi­t­ne po­mo­ći pre­ve­zen u Ur­gen­t­ni cen­tar, ali je ta­mo ubr­zo po pri­je­mu pre­mi­nuo.

- Ka­ta­li­na je pre­la­zio uli­cu u de­lu ko­ji je neo­sve­tljen i van pe­ša­č­kog pre­la­za. Nje­ga je uda­rio po­sled­nji va­gon tra­m­va­ja i od­se­kao mu no­gu ispod ko­le­na. Još uvek je ne­ja­sno ka­ko se tra­ge­di­ja de­si­la, ali se pre­t­pos­ta­vlja da vo­zač tra­m­va­ja ni­je vi­deo de­ku kod ši­na, a da je nje­mu no­ga slu­ča­j­no skliz­nu­la, jer se sa­pleo. Čim je obo­rio pe­ša­ka, tra­m­vaj je stao, a oče­vi­ci su po­zva­li Hi­t­nu po­moć - ka­že izvor.

Ra­t­ko Ka­ta­li­na, Da­ni­sla­vljev brat od stri­ca, ispri­čao je za Ku­rir da je nje­gov brat bio veo­ma sna­žan i vi­ta­lan za svo­je go­di­ne.

- Da­ne je sta­no­vao na Be­ža­ni­j­skoj ko­si, a po­vre­me­no je odla­zio u Ze­mun po­lje, gde ta­ko­đe ima stan i ra­dio­ni­cu. On je ina­če po stru­ci in­že­njer, pa je s dvo­ji­com si­no­va dr­žao fi­r­mu i pra­vio me­tal­ne de­lo­ve po na­ru­džbi­ni. Da­ne je bio veo­ma zdrav i po­kre­tan, spo­so­ban čo­vek. Ia­ko je ima 79 go­di­na, ra­dio je kao da je mla­dić - pri­ča brat i do­da­je: - Veo­ma sam se po­tre­sao, čuo sam ve­st na te­le­vi­zi­ji, ali uo­p­šte ni­sam znao da je to moj brat. Ne znam ni šta je ra­dio u tom de­lu No­vog Beo­gra­da.

Gra­d­ski sekretar

Sau­če­šće porodici

Gra­d­ski se­kre­tar za jav­ni pre­voz Jo­vi­ca Va­si­lje­vić izja­vio je u ime Gra­da Beo­gra­da sau­če­šće po­ro­di­ci na­stra­da­log su­gra­đa­ni­na. - Ni­šta ne mo­že da vra­ti čo­ve­ka. To je ne­na­do­k­na­div gu­bi­tak za po­ro­di­cu, s ko­jom iskre­no sao­se­ća­mo - re­kao je Va­si­lje­vić i na­gla­sio da je istra­ga u to­ku i da GSP sa­ra­đu­je sa MUP.

Kurir / J. I.

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track