SUĐENJE DECENIJE! SVI MARJANOVIĆI DOBILI POZIV ZA SUD: Zoranov brat prvi put svedoči o ubistvu snajke!
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

SUĐENJE DECENIJE! SVI MARJANOVIĆI DOBILI POZIV ZA SUD: Zoranov brat prvi put svedoči o ubistvu snajke!

Crna Hronika -

U postupku protiv Zorana Marjanovića zbog ubistva supruge Jelene do sada je iskaz dala samo snaja Milica, a sada će biti saslušan i njen suprug Miloš, dok će svekar i svekrva verovatno iskoristiti pravo da ne svedoče

Miloš Marjanović, rođeni brat Zorana Marjanovića, koji je jedini optuženi da je 2. aprila 2016. u kanalu u naselju Crvenka kod Borče ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, trebalo bi da u sredu pred Višim sudom u Beogradu prvi put govori o ubistvu snaje!

Kako Kurir nezvanično saznaje, Miloš, koji je kao i svi ostali članovi porodice Marjanović tokom istrage koristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči protiv brata, odlučio je da pred sudom odgovori na sva pitanja. Zoranovi roditelji ostaće, najverovatnije, pri svojoj odluci da ne svedoče u postupku protiv njega.

Dolaze svi

- Sudija je za sredu pozvala sve članove porodice Marjanović. U Palatu pravde bi trebalo da dođu, pored Miloša i njegove supruge Milice, Zoranovi roditelji - otac Vladimir i majka Zorica Marjanović, kao i Zoranov sin iz prvog braka Uroš - kaže sagovornik Kurira i podseća da su članovi porodice prvi svedoci kojima su upućeni pozivi.

U dosadašnjem toku postupka jedina koja je prihvatila da svedoči bila je Zoranova snaja Milica. - O samom zločinu i tome šta se dogodilo na nasipu ona nije govorila, jer o tome ne zna ništa, pa se očekuje da će ponovo govoriti o tome kakvi su odnosi bili u kući i kako je na nasipu tekla potraga za Jelenom. Njen suprug, odnosno Zoranov brat, navodno se kasnije pridružio potrazi za pevačicom, za koju je njen suprug mislio da je nestala, pa će verovatno i on govoriti o tome - kaže izvor Kurira i dodaje da ne veruje da bi svedočenja Zoranovih najbližih mogla da dovedu do razrešenja misterije, koja više od tri godine prati brutalno ubistvo pevačice.

Odbrana

On podseća da je na prethodnom pretresu Zoran izneo odbranu u kojoj je tvrdio da nije ubio suprugu i da će se „dok bude hodao zemljom nadati da će Jelenin ubica i njegovi pomagači biti otkriveni“. Takođe je objašnjavao kojim je redom pozivao članove porodice i kako je sa ocem, bratom i snajom tražio Jelenu po nasipu, jer je mislio da joj je pozlilo ili da ju je neko oteo.

Podsetimo, prema navodima optužnice, Marjanović je sa suprugom i ćerkom kobnog dana došao na nasip kako bi Jelena rekreativno trčala. On i ćerka, kako se navodi, ostali su na nasipu kada je pevačica otišla da džogira, a onda su pošli ka njoj i sustigli je. Zoran je iskoristio njeno poverenje, namamio je da siđe sa nasipa, a potom ju je ubio udarcima u glavu nepoznatim predmetom. Za to vreme, njihova ćerka Jana, prema tvrdnji tužilaštva, ostala je na nekoliko metara od mesta zločina, na nasipu. - Za sredu, u sud je pozvana i Jana, ali je sudija najavila da je neće saslušavati ponovo, već da će njen iskaz, koji je ranije dala, biti pročitan kako se dete ne bi izlagalo dodatnom stresu - objašnjava sagovornik Kurira.

Kuma Vera IZ PRITVORA NA SVEDOČENJE

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, koja se poslednja čula telefonom sa ubijenom pevačicom, trebalo bi da bude sprovedena u sud iz Centralnog zatvora, gde se nalazi u pritvoru. Ona je, podsetimo, 4. novembra uhapšena zbog sumnje da je učestvovala u falsifikovanju dokumenata na osnovu kojih je prisvojen plac na Zvezdari. - Ukoliko joj pritvor ne bude ukinut, ona će, kada bude pozvana na saslušanje, u sud biti sprovedena iz pritvora - objašnjava sagovornik Kurira.

foto: Zorana Jevtić

Misteriozno pismo ZORICI POZLILO POSLE OPTUŽBI

Zorica Marjanović, kako saznajemo, neće svedočiti pred sudom jer je lošeg zdravstvenog stanja. Kako je Kurir pisao, njoj je pozlilo nakon prethodnog pretresa, kada je u sud stiglo misteriozno pismo, u kom je pošiljalac nju optužio da je naručila ubistvo od Dragoja Milinkovića iz Priboja. Milinković se potom oglasio u medijima, tvrdeći da je lažno optužen i da mu sve to smešta bivša supruga, ali je nekoliko dana kasnije uhapšen zbog ranije osude.

foto: Aleksandar Jovanović
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

FALI VAM JEDAN PAPIR IDE U ISTORIJU

Evo šta više ne smeju da vam traže na šalteru

PANIKA U MSP ZBOG VEZE DIREKTORA I TRGOVCA ORUŽJEM

Detaljna istraga posle pisanja Kurira! Moguće ozbiljne smene

KAKO ZAGREB NADUVAVA ULAGANJA ZA VOJSKU

Hrvati lažu NATO da bi zaplašili region

DR MILICA ĐURIĆ JOVIČIĆ, FOND ZA NAUKU, ZA KURIR

Srbija plaća naučnike za veštačku inteligenciju 2,4 miliona evra

DAČIĆ: HOĆU SA SNS NA IZBORE!

Zar da se udružim sa onima koji nemaju nikakve šanse da dođu na vlast?

MASOVNE ONLAJN PREVARE KARTICAMA!

OPREZ: Ovako strani turisti varaju srpske agencije

SOFIJA SE SELI KOD LUKE U MADRID

Manekenka menja adresu zbog fudbalera

LIKVIDACIJA VLADIMIRA ROGANOVIĆA U BEČU

Istraga ubistva kavčanina pokrenuta s mrtve tačke

KOMPOZITOR ALEKSANDAR FUTA RADULOVIĆ ZA KURIR

Od Sokoja su napravili državu u državi

Ne propustite

DANAS POKLON ZA SVE ČITAOCE - SAMO U DNEVNIM NOVINAMA KURIR! Rešetka za odvode

Kurir ne prestaje da iznenađuje.

Danas će svaki čitalac dnevnih novina dobiti kao poklon REŠETKU ZA ODVOD.

Ovaj poklon neophodan je svakom domu!

Rešetka koji ćete dobiti uz Kurir idealna je za zaštitu odvoda od prljavštine kako se ne bi zapušio, što bi vam samo stvorilo neprijatnost.

foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track