DRAMA! MAJKA OTETE MONIKE KARIMANOVIĆ (12) MOLI MALČANSKOG BERBERINA: Prestani da je mučiš, molim te, pusti je!
Foto: M.S., Facebook, MUP Srbije

NEIZVESNOST

DRAMA! MAJKA OTETE MONIKE KARIMANOVIĆ (12) MOLI MALČANSKOG BERBERINA: Prestani da je mučiš, molim te, pusti je!

Crna Hronika -

Strepnja: Plašim se da li će moja ćerka moći da izdrži sve ovo i ako taj čovek ima dušu, neka nam je vrati, zavapila je Aleksandra, majka devojčice koju je pre osam dana kidnapovao osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović

Osećam se nemoćno, nemamo više snage, iščekujemo bilo kakav trag, želim svoje dete natrag!

Svako zvono telefona budi nadu da mi se dete vraća. Uzdam se u boga da joj da snagu da preživi sve ovo! Znam moje dete, ona je sada negde uplašena, nemoćna i iznemogla.

foto: Printscreen

Ovo je juče za Kurir rekla Aleksandra, majka Monike Karimanović (12), koju je 20. decembra na putu do škole u Brzom Brodu kod Niša oteo osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin.

foto: Nemanja Nikolić

Svi na nogama

Nekoliko stotina policajaca, građana i lovaca i juče je, sedmi dan zaredom, pretraživalo četiri sela između Niša i Knjaževca, u potrazi za monstrumom i žrtvom.

- Ako taj čovek ima dušu, neka nam vrati dete! Neka kaže sebi: „Dosta sam te mučio, dosta sam te maltretirao“ i samo neka je pusti. Dete je nemoćno, a on neka beži, neka radi šta hoće - kaže očajna majka i dodaje da joj je teško kada pomisli da je njena devojčica maltretirana sedam dana i da je negde promrzla, umorna i povređena.

- Monika je mirna i povučena. Plašimo se da li će moći da izdrži sve ovo - kroz suze kaže Aleksandra dok čeka supruga koji je i juče, zajedno s policijom, pretraživao napuštene kuće, poljane i brda. Jedino što joj daje snagu je, kaže, vera da je njeno dete živo. - Rekli su mi da je živa i da ne brinem, ali ja znam svoje dete i kako je sada uplašena, nemoćna, maltretirana... Nadam se da će mi je vratiti i to je jedino što me ohrabruje. Molim Isusa, Bogorodicu i Svetu Petku da joj daju snagu. Mi smo uznemireni, a znam da je njoj još gore - priča ona.

foto: Nemanja Nikolić

Nađeni tragovi

Drama male Monike počela je 20. decembra oko 7.20, kada ju je samo osam minuta po izlasku iz kuće oteo silovatelj. Kako se sumnja, Jovanović je prethodno dobro isplanirao otmicu, ukrao kola u Malči, presreo devojčicu i kidnapovao je. Nekoliko dana kasnije meštani su duboko u šumi kod Malče pronašli sklonište, nalik zemunici, koju je Malčanski Berberin koristio već nekoliko meseci.

- Drugi trag pronađen je u napuštenoj kući u Orešcu kod Knjaževca. Osim kose, za koju se veruje da je ošišao maloj Moniki, pronađena je posteljina s tragovima koji ukazuju da je u ovoj kući silovao devojčicu - otkriva izvor iz istrage i dodaje da policiji potragu otežava to što je Knjaževac opština sa najviše sela, preko 80, od kojih je većina napuštena.

- Sve ukazuje na to da Jovanović dobro poznaje teren i da sa devojčicom ne luta nasumično, već da unapred zna gde će pronaći sklonište. O njegovoj inteligenciji svedoči i činjenica da nigde nije palio vatru za ogrev, kako bi onemogućio da lokacija na kojoj je bude otkrivena - objašnjava sagovornik.

Iskusni istražitelji sumnjaju da se sa devojčicom uglavnom kreće noću. - Verujemo da je Moniki, kao i drugim žrtvama koje je ranije seksualno zlostavljao, zapretio da će ubiti nju i porodicu ukoliko ga ne bude slušala i da ga ona zbog toga bez pogovora prati - kaže izvor Kurira i dodaje da policija ni tokom noći ne prekida potragu za monstrumom.

foto: Nemanja Nikolić

Sumnjivo Prišao joj nepoznati čovek

Majka nestale Monike otkrila je da joj je ćerka dan pre otmice rekla da joj se na putu javio nepoznati čovek. - Rekla mi je: „Mama, videla sam jednog čoveka, ne znam da li je naša familija, rekao mi je ‘dobar dan’“. Rekla sam joj: „Nemoj da se javljaš nepoznatima. Ako ti se neko tako javi, kaži učiteljici, uvek će neko da ti pomogne“.

Moja ćerka je stidljiva i ona se ne javlja čak ni rođacima koje dobro ne poznaje. Rekla je da ga nije ni pogledala, samo je produžila, pa sam joj ja objasnila da je dobro postupila i nije se javljala - ispričala je majka, koja sumnja da je to možda bio otmičar. - Ona je praćena, to tvrdim. Čim je on uspeo da izbegne sve kamere, da ga niko ne snimi - kaže ona.

Otac

Sve više strahujem

Robert Karimanovic, devojčicin otac, juče je u selu Glogovac s policijom pretraživao putanju za koju veruju da se otmičar kreće njom. - Što više vremena prolazi, sve više strahujem. Ne osećam se dobro. Čini mi se da kao ovo sanjam, da se sve ovo ne dešava - rekao je otac slomljen od bola.

Prva žrtva Malčanskog Berberina

Mislim na Moniku, njoj je još teže

N. S. (28), koju je Ninoslav Jovanović silovao 2005, duboko je uznemirila otmica. - Sećam se svakog trenutka koji sam preživela kada me je oteo i ošišao. Neprestano mislim na nju, maloj devojčici je sada mnogo teže sigurno jer sam ja pod torturom bila samo nekoliko sati, a ona je danima pored tog monstruma. Nadam se da je dobro - kratko je rekla N. S., kojoj je i 14 godina kasnije teško da priča o onome što je preživela.

Meštani besni Njega treba po kratkom postupku

U potragu za malom Monikom uključili su se i meštani svih sela za koje se sumnja da bi Malčanski Berberin mogao da se skriva u njima, ali i lovci koji dobro poznaju teren. - Nadam se da će je pronaći živu, a njega bih po kratkom postupku da se to više ne bi dešavalo. Niko od nas ne bi pomislio da je sposoban da ovako sakrije tragove - kažu meštani. Oni nagađaju i da je devojčicu oteo sivim „puntom“, koji je pronađen na Malčanskoj petlji pre tri dana.

Predsednik Vučić

Čekamo hapšenje zlikovca

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, rekao je juče da je cele prethodne noći bio na vezi s direktorom policije Vladimirom Rebićem i ministrom Nebojšom Stefanovićem. - Zabrinuti smo za dete. Postoje detalji koje znam, ali ne mogu da pričam o njima dok ne budemo uhapsili tog zlikovca. Ali radimo na tome, to je prioritetno pitanje, dete je u pitanju - rekao je Vučić.

Pisao s lažnog profila? Sačekajte kraj, videćete zašto!

Na Fejsbuku je aktivan profil pod imenom Biljana Jevtić, a sumnja se da ga koristi upravo otmičar i silovatelj Ninoslav Jovanović. S ovog profila juče je na zidu jedne stranice napisano: „U vezi sa Monikom, želeo bih da kažem da sačekaju kraj, a videće zašto.“ Ova objava uplašila je čitavu javnost, ali je ubrzo obrisana. Korisnici ove društvene mreže, koji su posumnjali da se iza pomenutog profila krije Jovanović, pisali su poruke kako bi otkrili da li se zaista radi o njemu. Međutim, dobili su sledeće odgovore: „Koji si ti k**** da me pitaš ko sam?! Ni ćaća me nije pitao. Nisam žensko, nažalost.“

Majka Berberina Presudite mu vi!

Majka silovatelja juče nije želela da daje izjave za medije, ali kako saznajemo, ona je posle saznanja o tome da je njen sin oteo devojčicu rekla: „Presudite mu vi, jer mi mu ništa ne možemo.“ Njegovi rođaci ispričali su da im je teško. - Svi upiru prstom u nas. On je opasan. Mesecima ga nismo videli, od letos nije dolazio u Malču. Letos je pomagao ocu oko građevine i povremeno su ga viđali u majčinoj napuštenoj kući - ispričao je rođak.

foto: MUP Srbije

Kurir.rs

Foto: M.S. Facebook, MUP Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja