MALČANSKI BERBERIN JE PSIHOPATA! Policajci koji su ga hapsili otkrivaju PRAVO LICE OVOG ZLIKOVCA!
Foto: Kurir

bolesni manipulator

MALČANSKI BERBERIN JE PSIHOPATA! Policajci koji su ga hapsili otkrivaju PRAVO LICE OVOG ZLIKOVCA!

Crna Hronika -

Policija je juče u selu Svrljiški Miljkovac, u podrumu jedne kuće, pronašla ćebe i jorgan, ali i ostatke hleba i teglu paprike, zbog čega se veruje da je upravo u tom objektu u kom niko ne živi Ninoslav Jovanović (46), zvani Malčanski Berberin, zatočenu držao Moniku Karimanović (12), koju je oteo pre devet dana!

- Vlasnica kuće, koja inače ne živi tu, pronašla je na stolu hleb i razbijenu teglu sa paprikama, a drugi meštanin je ispričao da ih je video i da mu je Jovanović tražio vodu i pitao za put za Orešac, a devojčica je stajala desetak metara iza njega. On mu je objasnio kuda se ide, a on je pitao da li postoji neka prečica. To je bilo pre nekoliko dana, a taj meštanin nije ni znao kome je pokazao put i dao vodu - kaže naš sagovornik.

foto: Nemanja Nikolić

Potraga se juče proširila i prema granici sa Bugarskom.

Sagovornik Kurira, koji je ranije učestvovao u hapšenju Jovanovića i poznaje ga odmalena, kaže da je Malčanski Berberin psihopata, ali i natprosečno inteligentan. On veruje da je osumnjičeni otmicu devojčice, ali i skrivanje, planirao dugo.

- Konstantno je u prednosti, jer jako dobro poznaje teren. Sposoban je i da se vešto sakrije i zavara tragove - kaže on i dodaje da je dokaz za to i što nigde gde boravi ne pali vatru, iako je temperatura sve niža.

foto: Nemanja Nikolić

Naš sagovornik kaže da veruje da Jovanović, za kojim trenutno na potezu između Niša i Knjaževca traga najmanje 600 policajaca, lovaca i građana, nije naoružan, ali da dete koje je gladno, promrzlo i iznemoglo nije u stanju da mu se suprotstavi i pobegne.

Lukav

- Verovatno, kao i prethodne žrtve, devojčicu drži u potčinjenom položaju, uplašenu za sopstveni život, ali i život njenih roditelja. Jednu žrtvu, recimo, namamio je da krene sa njim tako što joj je rekao da su joj roditelji stradali, a nakon što ju je oteo i primoravao na seksualne odnose, pretio joj je i da će joj iskopati oči i ubiti je - prisetio se sagovornik Kurira i dodao da je Jovanović lukav i veliki manipulator.

I Nebojša Petković, penzionisani inspektor koji je silovatelja hapsio 2005, kaže da otmica Monike ima dosta sličnosti sa njegovim prethodnim zlodelima.

foto: Printskrin/Facebook

- Prošli put bilo nam je daleko lakše, jer smo jurili samo begunca, a sada je dosta komplikovanije, jer on vodi i devojčicu sa sobom. Međutim, mislim da on nije ovako detaljno planirao bekstvo i da sada već ne zna kuda ide, već samo ide gde ga put nanese. Upravo zbog toga što ne zna kuda će, apelujem na građane da pomognu policiji i da, čim primete nešto sumnjivo, pozovu MUP - kaže Petković.

Nije ubijao

Ohrabrujuće je, kako kaže, to što, iz iskustva koje je imao sa Malčanskim Berberinom, smatra da on nije ubica, ali da je ipak jako opasan. Kada je hapšen prvi put, kako dodaje, nije bio agresivan.

- Mora da bude uhvaćen što pre, pre svega jer postoji opasnost da otme i drugu devojčicu. Sve što on radi nerazumno je zdravom čoveku. Prethodni put kada je hapšen, u roku od četiri dana, oteo je dve devojčice, jednu je uspeo da siluje i ošiša, a druga je, na sreću, uspela da mu umakne. Moniki je, ipak, najteže - kaže penzionisani policajac i, opisujući kakav je psihopata Jovanović, dodaje da je, kada su mu lisice stavljene pre 14 godina, delovao normalno.

- Čovek bi pomislio da nije sposoban za tako nešto, a to dokazuje koliko je opasan. Pričali smo tada i rekao je čak: „To je jače od mene, ne mogu da se oduprem“ - dodaje on.

GDE JE SVE BORAVIO MONSTRUM

  • Malča - u zemunici pronađeni devojčicin ranac, jakna, slatkiši, ostaci povraćke
  • Orešac - u napuštenoj kući nađeni devojčicina isečena kosa i posteljina s tragovima zlostavljanja
  • Glogovac - pronađeni otisci stopala muške osobe i deteta
  • Svrljiški Miljkovac - u napuštenoj kući otkriveni hleb i razbijena tegla

Meštani

ON JE ŽELJAN PAŽNJE

Meštani Malče, sela u kome je Jovanović rođen i odrastao, kažu da je on odmalena bio problematičan. Još u tinejdžerskom dobu, kako kažu, počeo je da krade, a oduvek je bio željan pažnje.

- Uvek je hteo da bude u centru pažnje, da ga celo selo gleda. Lopov je bio oduvek. Čoveku je ukrao kravu i doveo je kod sebe u štalu. Kad je neko sušio meso, išao je i bez pitanja uzimao. On je običan prevarant.

Reč stručnjaka

PEDOFILSKI GRABLJIVAC

Psihoterapeut Zoran Milivojević navodi da postoje različiti motivi zbog kojih Malčanski Berberin svoje žrtve šiša, ali da je ženska kosa simbol lepote i estetike.

- Ženama je frizura bitna stvar, to što ih on šiša znak je poniženja i znak dominacije i vlasti - navodi Milivojević i dodaje:

- Dakle, ako može da je ošiša, može da joj radi šta hoće. Drugo, na taj način i sramoti žrtvu, sprečava njeno bežanje. Odgovor na to zašto ih šiša treba tražiti u njegovom umu. To upućuje na neku psihopatologiju - rekao je Milivojević i dodao:

- On ima mentalitet grabljivca. To je pedofilski predator. Nema saosećanja prema žrtvi i ona mu služi za zadovoljenje impulsa.

Zemunica

PRONAĐENE MONIKINE PATIKE

Zemunica u kojoj su Jovanović i mala Monika noćili i dalje je pod nadzorom policije.

foto: Nemanja Nikolić

- Ona se nalazi na sto metara od puta. Ukopao ju je u brdo, pokrio šatorskim krilom. Unutra su nađeni najlon, ćebad, suvo meso, sokovi, ali i devojčicini šal i patike. Valjda je jadna ponela rezervne patike za fizičko. U blizini su pronašli i njegovu jaknu i njen ranac - kaže izvor i dodaje da su na tim stvarima pronađeni DNK devojčice i otmičara.

Roditelji poslali poruku maloj Moniki

PILE NAŠE, IZDRŽI, ZNAMO DA SI JAKA!

Aleksandra i Robert Karimanović, roditelji nestale Monike, juče su poručili svojoj ćerki da izdrži i bude jaka.

- Mono, pile, majka je uz tebe, srce moje, znam da si jaka, znam da imaš želju za dalje. Pile mamino, samo hrabro i biće ti bolje, i biće ti lakše da prebrodiš sve ovo. Verujemo u tebe, verujem da možeš da izdržiš. Neka se on kiti time, ali ti si jaka, pile moje. Ljubi te majka, puno te pozdravlja, srce, jedva čekamo da te vidimo, da te zagrlimo. Verujem da ti još više nas želiš da vidiš, ali budi, srce moje, hrabro i samo napred, uskoro se vidimo, čekamo te, želimo te. Samo gledaj da nam što pre dođeš kući - obratila se svojoj ćerki očajna Aleksandra.

foto: Kurir/M.S., Privatna Arhiva

Devojčicin otac, koji već danima zajedno sa policijom i meštanima traga za ćerkom, siguran je da će uskoro zagrliti Moniku.

- Ćero, budi jaka, budi hrabra. Izvući ćeš se ti iz ove situacije, ja sam siguran 100 posto - rekao je otac.

Monikine roditelje juče je posetio i Igor Jurić, otac Tijane Jurić, koju je 2014. oteo i ubio Dragan Đurić, dok je Tijanina sestra Saška roditeljima otete devojčice podršku pružila potresnim statusom na Instragramu.

- Imate li duše, dušmani? Vi koji smatrate da se zveri mogu popraviti! Vi! Koji ste dali saglasnost da zver opet udahne slobodu, koje nije dostojan. Vi! Koji ste potpisali protiv kazne doživotnog zatvora, jer smatrate da zveri treba da imaju pravo na nadu. Sebični ste. Sebični ste, jer ne znate kakva je bol živeti život bez svog života - napisala je sestra pokojne Tijane, aludirajući i na to da je Jovanoviću kazna smanjena sa 15 na 12 godina zatvora.

Ministar Stefanović

ZA DEVOJČICOM TRAGA 470 POLICAJACA

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je u potragu uključeno 470 policajaca i da policija neće stati dok ne pronađe devojčicu.

foto: Marina Lopičić

- Naš apsolutni prioritet je da pronađemo Moniku Karimanović živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma koji ju je oteo privedemo pravdi i smestimo iza rešetaka - rekao je Stefanović i preneo da su poslati dodatni pripadnici policije u okolinu Knjaževca. Ministar je istakao da devojčicu traže najiskusniji operativci UKP, Žandarmerije, Uprave granične policije, službenika PU Niš i Zaječar, ali i lokalni policajci i helikopterska jedinica.

- Tokom prethodne noći pretraživali smo teren pomoću termovizijskih kamera, svih tehničkih preimućstava koja su nam na raspolaganju i nećemo stati dok ne pronađemo Moniku - rekao je ministar i zahvalio se i lovcima, kojih, kako je rekao, više od 100 aktivno učestvuje u potrazi, kao i svima koji su prethodnih dana slali poruke, uključili se u potragu dronovima, ponudili opremu, tehniku ili svoje vreme.

Kurir / Ekipa kurira / Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track