SAVLADAN POMAHNITALI MLADIĆ: Sin bivšeg demokrate gajio travu u stanu! Hteo da ubije tetku, pa uhapšen u gaćama
Foto: Screenshot

DRAMA

SAVLADAN POMAHNITALI MLADIĆ: Sin bivšeg demokrate gajio travu u stanu! Hteo da ubije tetku, pa uhapšen u gaćama

Crna Hronika -

Haos - A. S., naslednik Aleksandra Stamenkovića, bivšeg direktora „Gradske čistoće“, polupao prozore na stanu svoje rođake, preteći joj smrću, nakon čega se zabarikadirao, ali ga je policija uhapsila

Mladić A. S., inače sin Aleksandra Stamenkovića, bivšeg direktora preduzeća „Gradska čistoća“ i bivšeg člana DS, uhapšen je u noći između petka i subote zbog sumnje da je pokušao da provali u kuću svoje tetke na Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu, i to uz pretnje da će je ubiti.

Kako Kurir saznaje, višečasovna drama počela je oko ponoći, kad je osumnjičeni polupao sva stakla u stanu svoje tetke, koja mu je prva komšinica.

Lomio prozore

- Lomio je i pretio joj smrću. Uplašena žena odmah je pozvala policiju, a mladić je otišao u svoj stan, zaključao se, a onda i tamo sve porazbijao. Potom je pozvao svog oca, koji se trenutno nalazi u Kanadi, gde je, navodno, pobegao zbog mnogobrojnih malverzacija iz prošlosti - navodi izvor Kurira blizak istrazi.

Kako kaže, policija je odmah stigla i pokušala da s njim pregovara. - Nije hteo ni da čuje za pregovore, pa je policija posle odluke nadležnog tužioca i sudije otpočela pripreme za upad u stan. Pomogli su im i dežurni vatrogasci. Zbog opasnosti da će mladić pružiti otpor, svi su nosili pancire i oružje - prepričava dramu sagovornik.

On navodi da je policija upala u stan u dva sata posle ponoći. - Mladić nije imao oružje, ali je pružao otpor. Međutim, policija ga je savladala za dva minuta i izvela iz stana samo u donjem vešu - kaže izvor.

Međutim, drama se nije na tome završila, jer je policija odlučila da pretrese stan uhapšenog, u kojem je pronađena najsavremenija laboratorija za uzgoj marihuane.

Droga u šatoru

- Inspektori grupe za borbu protiv narkotika iz stanice na Novom Beogradu ušli su u stan i u jednoj sobi pronašli šator u kojem je bila laboratorija za uzgoj droge. U njoj je pronađeno 10 saksija kanabisa, zatim lampe, grejalice, izolacija, tajmeri, pipete i sprava za merenje pH vrednosti. Osumnjičeni je, kako se sumnja, u stanu proizvodio i ulje kanabisa, a inspektori su tokom pretresa pronašli pakete iz inostranstva, u kojima je, navodno, bilo zrnevlje kanabisa - navodi izvor.

Inspektori su, kako Kurir saznaje, u stanu osumnjičenog pronašli i vagicu za precizno merenje, a na njoj i oko nje belu praškastu materiju.

Muljanje s kontejnerima

OŠTETIO DRŽAVU ZA 169 MILIONA

foto: Dado Đilas

Aleksandar Stamenković, otac uhapšenog mladića, bio je član Izvršnog odbora Demokratske stranke u vreme kad je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas. On je 2014. sa još nekoliko osoba hapšen zbog sumnje da su preko malverzacija oko tendera za podzemne kontejnere u Beogradu oštetili državu za 169 miliona dinara. Postavljanje 1.800 kontejnera koštalo je oko šest miliona evra, a posao je pripao konzorcijumu firmi „Blagojevica“ i „Blok“, ali bez odluke Upravnog odbora „Gradske čistoće“.

Kurir.rs/ I. Š. - D. S. Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track