Najnovije vesti

NEVIĐENO! BITKA ZA BAKAR U BORU:Oko 40 lopova napalo obezbeđenje, četvorici naneli povrede,u bekstvu pretukli nadzornika
Ilustracija, Foto: Shutterstock

pokušali da opljačkaju deponiju

NEVIĐENO! BITKA ZA BAKAR U BORU:Oko 40 lopova napalo obezbeđenje, četvorici naneli povrede,u bekstvu pretukli nadzornika

Crna Hronika

BOR - U sukobu sa grupom od oko 40 lopova lakše su povređena četiri radnika firme Inex plus koja obezbeđuje imovinu kineske kompanije Ziđin Bor Copper, rekli su danas u Ziđinu.

Oni su sa deponije tog preduzeća sinoć oko 21.30 pokušali da ukradu sirovinu koja je sadržala 90 odsto bakra.

Obezbedjenju su se vrlo brzo pridružile i dve policijske patrole, pa je grupa počela da beži.

Bežeći preko starog borskog jalovišta naleteli su na radnika Ziđina Radeta Spasojevića, nadzornika u Borskoj flotaciji, koga su pretukli i pobegli.

Prema dobijenim informacijama, njemu su lopovi zadali nekoliko udaraca u glavu i stomak. Ustanovljeno je da je zadobio nekoliko hematoma na glavi i naprsnuće rebra, ali se oseća dobro i nakon zbrinjavanja u borskoj bolnici pušten je kući.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

U Ziđinu navode da će kompanija svoju imovinu zaštititi izgradnjom zida visine dva metra, pa će u prekršajnom smislu prelaženje ili rušenje takve prepreke imati durgačiji formalno-pravni status, odnosno takvi pokušaji biće u kategoriji krivičnog dela.

Pored toga, kazali su dalje u Ziđin, instaliraće se najsavremeniji video nadzor i osvetliće i najzabačenije delove kompanije.

Inex plus je odmah o ovome obavestio policiju, a Ziđin tužilaštvo i rudarsku inspekciju.

Rukovodilac Službe obezbedjenja Inex plusa Željko Colić kazao je da je ovo samo jedan u nizu ovakvih dogadjaja.

Prošle godine bilo je 25 napada na obezbedjenje, a ove 17, ali je pre nekoliko meseci jedan radnik obezbedjenja veoma ozbiljno povređen kada je zadobio frakturu lobanje.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...