Najnovije vesti

MONIKA NE PAMTI DETALJE MUČENJA, KAO DA JE IZBRISALA SEĆANJA! Ne može da opiše svih 10 dana provedenih sa MONSTRUMOM!
U bolnici sa mamom... Monika Karimanović, Foto: Privatna Arhiva, Kurir

TRAUMA

MONIKA NE PAMTI DETALJE MUČENJA, KAO DA JE IZBRISALA SEĆANJA! Ne može da opiše svih 10 dana provedenih sa MONSTRUMOM!

Crna Hronika

Monika Karimanović (12) iz Suvog Dola, koja je 29. decembra 2019. oslobođena iz kandži silovatelja Ninoslava Jovanovića (46), zvanog Malčanski Berberin, za kojim se i dalje traga, ne seća se svih detalja desetodnevnog mučenja, otkrili su njeni rođaci.

Prema njihovim rečima, Moniku svakog dana u KC Niš, gde se ona nalazi s majkom Aleksandrom već sedam dana, posećuju psiholozi, socijalni radnici, ali i policajci.

- Ona svakog dana ispriča po neki novi detalj, ali ne seća se svega... Živo se seća samog momenta otmice i boravka u automobilu sa otmičarem, ali kao da je izbrisala iz glave period od njihovog dolaska u zemunicu u ataru Malče do momenta kada ju je Emil Živić pronašao u svojoj vikendici u selu Pasjača. Ona je verovatno od straha, gladi, zime i traume izbrisala iz sećanja te događaje - kaže rođak.

Policija na  nogama... Potraga za  Malčanskim  Berberinom
Policija na nogama... Potraga za Malčanskim Berberinomfoto: Nemanja Nikolić

On kaže da je Monika ispričala da ju je 20. decembra kolima na ulici presreo Ninoslav.

- Kroz prozor auta joj je rekao da je on novi domar u školi, ali da ne zna put do škole i da ona slobodno može da krene s njim, kako bi mu pokazala gde je škola. Monika mu je rekla da ga ne poznaje i da ne može da uđe u kola, ali je on počeo da je moli i uverava rečima: „Sine, nemaš čega da se plašiš, odvešću te u školu“. Kada je sela u kola, on je skrenuo s puta koji vodi do škole. Odmah mu je rekla da to nije taj put, a on je viknuo: „Sad ćeš da ćutiš!“ Počela je da plače, ali to na njega nije delovalo - kaže naš sagovornik i dodaje:

- Seća se da su kola u jednom trenutku stala i da je morala da izađe. Otad je njeno pamćenje selektivno. Zapravo, ne seća se zemunice u kojoj su prvo bili, kao ni drugih mesta, jer je za nju to sve bio nepoznati predeo. S druge strane, možda je to njen odbrambeni sistem.

Potraga u toku

OD NINOSLAVA NI TRAGA NI GLASA

U bekstvu... Ninoslav Jovanović
U bekstvu... Ninoslav Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Za Jovanovićem policija i dalje traga. On je pobegao kada je meštanin Emil Živić slučajno pronašao Moniku i njega u svojoj vikendici u Pasjači. - Pretražuje se teren od nekoliko desetina hektara u desetak polunapuštenih sela, od Niša do Svrljiga. Moguće je da se on sakrio na nekom tavanu i to u kući čije vlasnike poznaje. Poznavajući ga, on se neće predati, a ne verujemo ni da će se ubiti - kaže izvor. Slaviša Virijević, načelnik niške policije, rekao je da potraga neće stati sve dok se Jovanović ne pronađe i dodaje da policija dobija dojave od građana, ali da su mnoge od njih lažne ili su se ljudi prevarili u proceni.

Kako kaže, Moniki se u pamćenje urezao momenat šišanja. - Monstrum joj je kosu sekao nožem. Pati zbog toga... Seća se i da joj je davao da jede papriku i hleb, i neki šećer, kao i da joj je bilo mnogo hladno - objašnjava rođak i napominje da se devojčica seća i Jovanovićevih pretnji.

- On je nju toliko zaplašio! Pretio joj je sve vreme. Govorio joj je da će ih policija ubiti ukoliko ih nađu, da moraju da budu pažljivi i da niko ne sme da sazna šta se dešava. Nije smela ništa da kaže, radila je šta je od nje tražio. U kakvom je strahu bila govori i činjenica da je i ljudima koji su je pronašli plačnim glasom rekla da je ne povrede, ona je u svakoj osobi videla svog ubicu - kaže sagovornik.

Iako je preživela golgotu, mala Monika je, prema rečima rođaka, hrabra i jaka.

- Dobro se oporavlja, lekari brinu o njoj i prate njeno stanje. Najbitnije je da je na sigurnom i da je s majkom. Mi je ne posećujemo, samo joj tata ide u posetu. Lekari su procenili da je to za nju najbolje - kaže rođak.

Kurir.rs/ J. Rafailović - M. Smiljković  Foto: Privatna Arhiva, Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...