BOKI 13 ŽALIO SE PRED SUDOM U SKOPLJU: Prete mi likvidacijom!
Foto: Privatna Arhiva

AFERA REKET

BOKI 13 ŽALIO SE PRED SUDOM U SKOPLJU: Prete mi likvidacijom!

Crna Hronika -

Nekadašnji učesnik srpskih rijalitija Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, koji je u pritvoru u Skoplju zbog sumnje da je kao akter afere „reket“ učestvovao u reketiranju Jordana Kamčeva, najbogatijeg biznismena iz Severne Makedonije, izjavio je da dobija pretnje smrću!

- Osećam se ugroženo i poniženo i ističem da primam pretnje da ću biti fizički likvidiran. Poslao sam pisma nadležnima, ali nisam dobio odgovor i ne isključujem mogućnost da ću da koristim sva svoja demokratska prava, uključujući i protest ili štrajk glađu, za koji verujem da može da bude fatalan s obzirom na moje zdravstveno stanje - rekao je, kako su preneli makedonski mediji, Boki 13 pred sudom.

Politički zatvorenik

Jovanovski je, navodno, reko da su pretnje počele posle svedočenja tužiteljke Vilme Ruskovske.

- Ja sam politički zatvorenik - rekao je Jovanovski.

Inače, kako prenose makedonski mediji, Boki 13 se tužilaštvu nudio i da bude zaštićeni svedok, ali taj njegov zahtev nije prihvaćen i njemu se sudi kao prvooptuženom za iznudu 1,5 miliona evra.

Pored njega, na optuženičkoj klupi je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva Severne Makedonije Katica Janeva, dok je treći optuženi, biznismen Zoran Milevski, priznao krivicu i sklopio sporazum s tužilaštvom.

Bolji položaj u istrazi

Oni se sumnjiče da su od Jordana Kamčeva iznudili novac obećavajući mu da će preko Janeve izdejstvovati bolji položaj za njega u istrazi koja je bila pokrenuta protiv ovog biznismena.

Kurir.rs/ J. S. Foto: privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track