POČELO SUĐENJE ZA TRGOVINU MARIHUANOM: Nisam gajio drogu, nego kučiće!
Foto: Marina Lopičić

SPECIJALNI SUD u beogradu

POČELO SUĐENJE ZA TRGOVINU MARIHUANOM: Nisam gajio drogu, nego kučiće!

Crna Hronika -

Obren Markešević, kom je juče počelo suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe koja je u Srbiji i Češkoj proizvodila marihuanu i distribuirala je na evropsko tržište, a potom tako stečenim novcem kupovala nekretnine i automobile u Srbiji, izjavio je da on nije kriminalac, već „domaćin čovek, seljak, koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom“. - Uhapsili su me u šest ujutru, kada sam krenuo da namirim stoku. Začudili su se kada su došli, kad su videli šta radim u šest sati. Tužilac mi stavlja na teret da sam se bavio kriminalom i da sam stekao tako novac, a kad su došli da popišu imovinu, zatekli su nedovršenu kuću, majčinu kuću i jedan auto kupljen na kredit - rekao je optuženi Markešević iznoseći odbranu.

On je pokušao da objasni i da novac zarađuje pre svega od toga što se bavi uzgojem pasa, koje prodaje. - U Čačku sam kupio stan od 60 kvadrata za 60.000 evra, te pare su od ujaka iz Pariza, koji je to poslao jer mu održavam imanje - ispričao je optuženi odakle mu imovina, a na pitanje da li je putovao u Češku, rekao je da je u toj državi bio samo u prolazu i da je tamo kupovao alat, usisivače, patike.

Navode optužnice juče su negirali i Zoran Božović, Miljan Kenjić, kao i Miodrag Otović, dok se Daliboru Trnavcu i Vuku Popoviću sudi u odsustvu.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track