CAKANIN MUŽ ZA KURIR O TRAGEDIJI U SREMČICI: Molio sam Boga da čovek preživi
Foto: Dragana Udovičić

izrazio saučešće i izvinjenje porodici

CAKANIN MUŽ ZA KURIR O TRAGEDIJI U SREMČICI: Molio sam Boga da čovek preživi

Crna Hronika -

Nebojša Negić (63), suprug Dragice Radosavljević, kaže da se sve desilo u deliću sekunde i da je samo osetio tup udarac sa leve strane svog auta, nakon čega je video senku

BEOGRAD - Izražavam najdublje žaljenje, izvinjenje i saučešće porodici nesrećnog, preminulog čoveka. Tog dana vaćao sam se s posla i sve se desilo u deliću sekunde. Molio sam Boga da čovek preživi.

Ovo je za Kurir rekao advokat Nebojša Negić (63), suprug pevačice Dragice Radosavljević Cakane, koji je 24. decembra prošle godine, učestvovao u udesu u beogradskom naselju Sremčica, u kom je nastradao Dragoslav Đorđević (84), zvani Sekirče, dok je pokušavao da pretrči ulicu van pešačkog prelaza. Đorđević je posle udesa bio teško povređen, a tri nedelje kasnije, tačnije 15. januara, preminuo je u bolnici. Mala brzina Negić, koji je tog dana bio za volanom "tojote", objasnio je kako je došlo do kobne saobraćajke.

- Tog 24. decembra, vraćajući se s posla iz pravca Železnika prema Sremčici bio sam u kilometarskoj koloni, što je uobičajeno za taj deo grada u vreme od 15.30 sati. Kretao sam se Beogradskom ulicom, koja je centralna u Sremčici. Pošto sam bio u koloni, prosek brzine nije bio veći od 20-30 na sat i držao sam odstojanje - počinje priču pevačicin suprug i nastavlja:

- Oko 16.30 sam bio u tom delu ulice. Stao sam na pešačkom, propustili smo pešake i nekih 20-30 metara dalje, ne mogu sada tačno da procenim, sa leve strane sam osetio tup udarac i tek tada sam video senku, u deliću sekunde. Indikativno je da samo na tom mestu nije radila i dan danas ne radi lampa ulične rasvete. Uslovi za vožnju su bili izuzetno loši. Govorim o kiši, sumaglici, vidljivost je bila otežana, a nepregledna kolona išla je sa obe strane.

Negić kaže "da i danas ne razume zbog čega je pokojni baš na tom mestu pokušao nešto da uradi".

- Radi se o deliću sekunde, ne mogu da objasnim šta se desilo - kaže Negić i dodaje da je zakočio čim je osetio udarac.

foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Privatna Arhiva

- Brzina je bila vrlo spora i momentalno sam zakočio. Zaustavio sam se posle dva metra, koliko autu treba da se zaustavi. On je samo skliznuo sa haube i ostao pored auta, praktično je samo skliznuo. Nisam ga pregazio. Da li je u tom padu povredio glavu, ne znam - objašnjava advokat. Odmah se zaustavio Kako kaže, odmah je uključio migavce, izašao iz auta i držao čoveka u naručju dok nisu stigli Hitna pomoć i policija.

- Molio sam i vikao da zovu Hitnu pomoć. Policija je brže stigla, a Hitnoj je trebalo malo više, verovatno zbog gužve. Pokušao sam da uspostavim komunikaciju sa čovekom, bio je u polusvesnom stanju. Dok sam ga držao na rukama video sam da je stariji čovek. Niko mi nije rekao ko je, a ja ga ne poznajem - kaže Negić.

On naglašava da je zvao bolnicu čim se završio uviđaj.

- Raspitivao sam se za zdravstveno stanje, bio je živ. Molio sam Boga da tako i ostane. I posle sam zvao bolnicu, ali su me zamolili da više ne zovem jer nisam član porodice - završava Cakanin muž.

Alko-test: Nije imao alkohol u krvi

Negić naglašava da mu je policija ne mstu nesreće uradila alko-test. - Odmah sam bio alko-testiran, a aparat je pokazao da nemam alkohola u krvi - kaže on.

Negić: Sigurnost pešaka obezbeđena

Nebojša Negić ističe da su Grad i lokalna samouprava u poslednjih nekoliko godina uradili sve da obezbede sigurnost pešaka.

- Pre svega mislim na pešačke prelaze i svetlosnu signalizaciju, a pešaci nemaju potrebu da prelaze van zebri. Njih u toj ulici ima pedesetak i to na svakih 50 metara. Takođe, obezbeđeni su i trotoari - kaže Negić. Inače i stanovnici Sremčice su ispričali da u blizini mesta nesreće postoje čak dva pešačka, ali da većina pešaka bira da pretrčava kolovoz van njih.

(Kurir.rs/J.Spasić/FOTO: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track