KAKO JE RADILA BANDA MILOJEVIĆEVOG SINOVCA: Maskirani u policajce otimali drogu konkurenciji
Osumnjičeni vođa organizovane kriminalne grupe... Stefan Milojević, Foto: Privatna Arhiva

šok

KAKO JE RADILA BANDA MILOJEVIĆEVOG SINOVCA: Maskirani u policajce otimali drogu konkurenciji

Crna Hronika -

Dovitljivi: Pripadnici kriminalne grupe uhapšenog Stefana Milojevića oblačili su uniforme policijskih službenika, presretali druge krimi-grupe na Majorki i tako pokušavali da ih eliminišu s tržišta

Kriminalna grupa na čijem je čelu, kako piše španska štampa, Srbin Stefan Milojević imala je specifičan način rada, pa su se čak i prerušavali u policajce kako bi konkurentskim narko-bandama na Majorki otimali drogu!

Podsetimo, MMA borac Stefan Milojević, sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Partizana Gorana Milojevića i bratanac doskorašnjeg trenera crveno-belih Vladana Milojevića, uhapšen je pre nekoliko dana na Majorki zajedno sa 16 osoba zbog sumnje da su prodavali drogu na tom ostrvu. Sumnja se da su oni narkotike rasturali pod plaštom bajkerskog udruženja Junajted tribjuns nomad, i to tako što su prvo preuzeli primat u obezbeđenju noćnih klubova, kafića i bordela na španskom ostrvu, a onda su prodavali narkotike u njima, i to uglavnom pripadnicima svetskog džet-seta.

Ne oglašavaju se... Otac Goran Milojević,  deda Nenad Bjeković i stric Vladan Milojević
Ne oglašavaju se... Otac Goran Milojević, deda Nenad Bjeković i stric Vladan Milojevićfoto: FoNet/Aleksandar Barda, Dado Đilas, Profimedia

Prljava igra

- Prilikom hapšenja, od osumnjičenih su oduzeti droga, oružje, novac, ali i više kompleta policijske uniforme. Sumnja se da su pohapšeni članovi krimi-bande koristili ove uniforme kako bi se obračunali sa suparničkim ekipama, i to tako što su se oblačili u njih i glumili policajce. Tako maskirani u službenike, kriminalci su presretali druge dilere i oduzimali im robu. Navodno, na taj način su sklanjali konkurenciju sa ulica Majorke - rekli su izvori španskih medija.

Oni su dodali da je grupa Junajted tribjuns nomad, zahvaljujući ovom lukavstvu, uspela da preuzme potpunu kontrolu trgovine drogom na Majorki. - Kada su suparničke ekipe provalile kako Milojevićeva organizacija prljavo igra, počeli su i nasilni sukobi među njima. Ipak, sukob većih razmera sprečen je hapšenjem gotovo svih članova moto-bande Junajted tribjuns nomad na španskom ostrvu - objašnjavaju izvori španskih medija.

Bogat ulov... Među zaplenjenim  predmetima je i  nekoliko kompleta  policijskih uniformi iz Španije
Bogat ulov... Među zaplenjenim predmetima je i nekoliko kompleta policijskih uniformi iz Španijefoto: EPA-EFE/CATI CLADERA

Moto-grupa paravan

Svi uhapšeni na ostrvu, među kojima je i Stefan Milojević, sumnjiče se za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi, trgovinu drogom, falsifikovanje dokumenata, kao i za nanošenje teških povreda. - Milojević je nezakonite aktivnosti pokušao da prikrije osnivanjem ogranka bajkerske grupe na ostrvu, nalik na čuvene Anđele pakla. Međutim, ta grupa mu je bila paravan za trgovinu drogom - rekli su izvori španskih medija.

Istraga u toku

PRODAVALI DROGU I SRPSKOJ ESTRADI?

Sumnja se da je Stefan Milojević, koji je i unuk Nenada Bjekovića, Partizanove legende i potpredsednika u FSS, imao svoju mrežu dilera i u Srbiji. - Njegov glavni čovek u Beogradu navodno je muškarac koji je glumio u spotovima srpske pevačice i koji se godinama kreće u estradnim krugovima. Sumnja se da je Milojević preko njega rasturao drogu srpskim pevačima. Navodno, oni su nameravali da se preko Milojevićevog bajkerskog udruženja ujedine sa jednom navijačkom grupom i tako preuzmu primat na narko-tržištu Srbije - objašnjava izvor Kurira.

Kurir.rs/ ekipa Kurira Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track