Najnovije vesti

APELACIONI SUD: Potvrđena presuda sedmorici žandarma zbog prebijanja Vučića i Malog
Foto: Nebojša Mandić

odbačene žalbe

APELACIONI SUD: Potvrđena presuda sedmorici žandarma zbog prebijanja Vučića i Malog

Crna Hronika

Apelacioni sud u Beogradu odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu sedmorici žandarma niškog odreda. Oni su osuđenih zbog toga što su, kako je utvrđeno, tokom Parade ponosa 28. septembra 2014. godine pretukli Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojicu vojnih policajaca, objavljeno je na sajtu tog suda.

Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević su 17. aprila prošle godine, u ponovljenom postupku proglašeni krivim i osuđeni na uslovne kazne od po osam meseci, s rokom provere od tri godine.

Apelacioni sud je kao neosnovane ocenio navode iz žalbe odbrane da su okrivljene prvo napala i vređala četiri civila, koji nisu postupili po upozorenjima policijskih službenika.

U žalbi je bilo navedeno da su okrivljeni preko radio veze svojim kolegama uputili poziv za pomoć.

"Tokom postupka prvostepeni sud je na pretresu reprodukovao audio zapis govornog saobraćaja sa digitalnog radio sistema od 28. septembra 2014. godine i utvrdio da se na navedenom audio zapisu ne nalazi komunikacija na koju je ukazao svedok P. Ć. u svom iskazu, odnosno da je prilikom kritičnog događaja uputio poziv u pomoć", navedeno je u presudi.

Odbačeni su i navodi žalbe branilaca da vojni policajci, koji su bili sa Andrejem Vučićem i Predragom Malim, nisu bili na dužnosti.

Apelacioni sud navodi da je nesumnjivo utvrđeno da su vojni policajci bili "određeni na zadatak prethodnica obezbeđenja predsednika Vlade RS, te da su kao vojna lica vršila službu".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...